بنیاد دانش

بنیامین بورسیه بنیاد دانش، سرباز شهر قلعه‌ها

ایران، سرزمین داستان‌های کهن است. هر شهر از این جغرافیای پهناور، فصلی از روایت‌های پهلوانی و حماسی تاریخ این مرز و بوم را در خود دارد که همواره توسط مادران و پدران، به صورت سینه به سینه نقل می‌شود تا «روح پهلوانی ایرانی» همچنان در قلب تمام فرزندان ایران‌زمین زنده بماند و ایران نیز با تکیه بر همّت والای همین فرزندان سخت‌‌کوش، بتواند از ناهمواری‌ها و دشواری‌های زمانه به سلامت عبور کند؛ این است آنچه که باعث شده است تا علی‌رغم مصائب تاریخی، کشور ما همواره استوار بماند. بنیامین بورسیه بنیاد دانش

شهرستان خاش نیز یکی از نقاط پر رمز و راز جغرافیای ایران است که داستان‌های بسیاری از رشادت‌های مردم بلوچ را در سینه خود پنهان دارد. مردم بلوچ و علی‌الخصوص شهرستان خاش، همواره با 2 عامل در زندگی خود نبرد کرده‌اند: نبرد برای معیشت زندگی در هوای گرم و خشک و نبرد در برابر دشمنان مرزی برای حراست از مرزهای ایران‌زمین. داستان «بنیامین» نیز از همین شهر آغاز می‌شود.

هنگامی که «کمپانی هند شرقی» بر هند و پاکستان امروزی مستولی شد و منطقه کلات و بخشی از جغرافیای بلوچستان در کشور پاکستان به تصرف انگلیسی‌ها درآمد و تصمیم داشتند بلوچستان ایران را نیز تحت سیطره خود درآورند، عده‌ای از سران بلوچ در شهرستان خاش در مسیر اهداف شوم و استعماری انگلیس مانع‌تراشی می‌کردند و با حمله به کاروان انگلیسی‌ها و چپاول آن‌ها، مانع حضور انگلیس در سرحد بلوچستان شده بودند. در خاش بناها و اماکن مختلف مسکونی و نظامی از دوره کهن وجود دارد که یادآور رشادت‌ها و مرزداری‌های اقوام ساکن در این دیار کهن است که «قلعه حیدرآباد» در شهرستان خاش نیز از جمله همین اماکن نظامی و مسکونی است. شهرستان خاش از این منظر، به «شهر قلعه‌ها» شهرت پیدا کرده است و در ادامه خواهیم دید که بنیامین نیز، یکی از سربازان شهر قلعه‌ها در ایران امروز ماست.بنیامین بورسیه بنیاد دانش

گویی آب و خاک شهرستان خاش با مفهوم نبرد برای زندگی پیوند خورده است و دور از انتظار نیست که فرزندان این ناحیه نیز روحیه پهلوانی را در خود زنده نگه داشته باشند. برای شناخت بنیامین بورسیه‌ بنیاد دانش که افتخارآفرید نیز راهی جز سفر به عمق ناخودآگاه تباری مردم بلوچ و شناخت روحیه سرسخت و پرتوان مردم این ناحیه در طول تاریخ وجود ندارد.

بنیامین بورسیه بنیاد دانش بود و مانند بسیاری از مردم شهرستان خاش در خانواده‌ای فقیر متولد شد و در سن 6 سالگی، پدر خود را از دست داد. به این ترتیب، خانواده بنیامین از همان ابتدا تکیه‌گاه مالی خود را از دست داد و بیشتر از دیگران در رنج کسب معیشت و گذران روزمره‌گی‌ها گرفتار آمد. با این حال، بنیامین در کنار کار برای کمک مالی به خانواده، تحصیل دانش را نیز فراموش نکرد و با روحیه‌ای مثال‌زدنی، سال‌ها همراه برادر کوچکترش که 3 سال با او اختلاف سنی داشت، ساعت‌ها پیاده‌روی می‌کرد تا بعد از گذشتن از میان رودخانه‌ها و جنگل‌های نخل به مدرسه برسد و ساعاتی را وقف تحصیل شود؛ به این ترتیب، او از همان ابتدای کودکی، تکیه‌گاه برادر کوچکتر خود نیز بود.

در دوران ابتدایی، بنیامین با اینکه تنها دانش‌آموز در مدرسه بود که پدر نداشت، اما همواره عنوان شاگرد اول مقاطع مختلف را کسب می‌کرد و به این ترتیب توانست از روستای خود، وارد دبیرستان شبانه‌روزی نمونه شهر شود و با این قبولی، فصل جدیدی را در زندگی خود شروع کند. بنیامین در تمام مدت همراه با کار کردن برای کمک مالی به خانواده، تلاش می‌کرد تا بهترین رتبه کلاس را کسب کند و همین امر منجر شد تا در دوره دوم دبیرستان، به جمع فرزندان بنیاد دانش بپیوندد؛ اتفاقی که باعث شد تا مسیر سخت و ناهموار بنیامین برای تحصیل، کمی هموارتر شود.

بنیامین در بین دانش‌آموزان کنکوری بنیاد دانش، یکی از بالاترین امید‌های کسب موفقیت بود؛ اما متأسفانه در همین بین، باز هم روزگار روی تلخ خود را نصیب این پهلوان کوچک کرد. درست 8 روز مانده به کنکور، خبر رسید که بنیامین علاوه بر فقدان پدر به عنوان مهم‌ترین تکیه‌گاه مالی خود، از این پس باید با غم فقدان مادر، به عنوان مهم‌ترین تکیه‌گاه عاطفی خود نیز مواجه شود؛ خبری که بیش از پیش باعث آزردگی روحی او شد اما قدرت روحیه این سرباز کوچک برای روبه‌رو شدن با مصائب زندگی و نبرد و پهلوانی در راستای آرزوهای خود، بیش از قدرت زخم‌هایی بود که روزگار بر او وارد می‌آورد.

به این ترتیب، بنیامین در کنکور سال 1399 شرکت کرد و علی‌رغم اینکه به نسبت دیگر داوطلبان، مسیر سخت‌تری را طی کرده بود، اما تواسنت در بین رتبه‌های برتر شهرستان خاش جای بگیرد و با سربلندی به آرزوی خود که تحصیل در دانشگاه فرهنگیان برای اشتغال در رشته معلمی بود، دست یابد. بنیامین اکنون از دانشجویان برتر دانشگاه فرهنگیان در شهر یزد است.

بنیامین امروز از افراد فعال برای کمک به بورسیه‌های دیگر است. او به دانش‌آموزان در حال تحصیل کمک می‌کند تا انگیزه‌شان برای ادامه تحصیل را از دست ندهند؛ در برابر سختی‌های زندگی، تاب آورند و تا کسب موفقیت، با چالش‌های گوناگون، نبرد کنند. آری! گویی مردم خاش به صورت تاریخی، نبرد برای زندگی را آموخته‌اند و اگرچه که ناملایمات، مانند طوفانی گرم و خشک بوزد و سرزمین زندگی آنان را از زندگی تهی کند، اما این سربازان شهر قلعه‌ها، پایداری را آموخته‌اند و تا لحظه پیروزی در راه آرمان خود، از پای نمی‌نشینند.

سعدیا گر بکند سیل فنا خانه عمر

دل قوی دار که بنیاد بقا محکم از اوست

«سعدی»

آخرین اخبار بنیاد دانش

همیار بورسیه

همیار تخصصی

کمک های نقدی