بنیاد دانش

9 ویژگی اصلی یک شغل خوب و مناسب چیست

[vc_row][vc_column][vc_column_text] 

همه ما انسان‌ها یک سوم زندگی خود را به کار کردن مشغول هستیم. از آنجایی که ساعات کار کردن در زندگی کم نیست، پس می‌تواند تأثیر زیادی بر احساس و احوال ما بگذارد. میزان رضایت ما از ساعاتی که در محل کار می‌گذرانیم نشان می‌دهد که به چه اندازه احساس خوشبختی می‌کنیم. طبق بررسی‌هایی که انجام شده است، برخی از افراد گفته‌اند که بیش از سه روز تعطیلی در کار برایشان خسته کننده تلقی می‌شود. این امر نشان می‌دهد که این افراد چقدر به کارشان وابسته هستند و به چه اندازه به آن عشق می‌ورزند. سؤالی که اینجا به وجود می‌آید آن است که چگونه بفهمیم ویژگی‌‌های یک شغل خوب و مناسب برای ما چیست و یا این ویژگی‌ها و معیارها آشنا شویم و بتوانیم در انتخاب شغل مناسب از آن‌ها استفاده نماییم. لازم به ذکر است که بنیاد دانش در این راستا کمیته استعدادیابی را درون خود جای داده است که با مراجعه به این صفحه می‌توانید بیشتر در مورد وظایف آن بخوانید. در ادامه مقاله به بررسی ویژگی‌های شغل مناسب می‌پردازیم.

معیارهای یک شغل خوب

اگر بخواهیم شغل را به یک شئ، تشبیه کنیم تا اهمیت آن درک شود، بهترین گزینه لباس است. زمانی که یک لباس اندازه ما باشد، قطعاً در آن احساس راحتی می‌کنیم و اگر آن لباس بیش از اندازه تنگ و یا گشاد باشد، هیچ گاه با آن اعتماد به‌ نفس و حتی احساس رضایت نخواهیم داشت. داشتن شغل مناسب هم به همین صورت است و به خاطر همین احساس رضایت و خوشبختی است که در انتخاب شغل مناسب تاکید می‌شود. در ادامه به ویژگی‌‌های یک شغل خوب و مناسب می‌پردازیم تا در این مسیر بتوانید موفق‌تر عمل کنید.

1. علاقه به شغل:

برخی از افراد معیار یک شغل خوب را در قدم اول، درآمد بالا می‌دانند. در صورتی که اگر علاقه به شغل نباشد، درآمد هرچقدر بالا هم که باشد، کار کردن همچنان خسته کننده است. به همین خاطر است که علاقه داشتن به شغل، در قدم اول، مهم‌ترین گزینه است. افرادی که به شغل خود علاقه ندارند؛ بازدهی پایینی دارند، از این رو نمی‌توانند در آن حیطه موفق و نام‌آور باشند.

2. امنیت شغلی:

امنیت شغلی به این معنا است که شما نگرانی از بابت شغل خود و درآمد و آینده نداشته باشید. به طور مثال آخر ماه بدانید که حداقل درآمد مشخصی دارید که می‌توانید بدهی و وام‌های خود را بپردازید. زمانی که یک شخص در شغل خود امنیت داشته باشد، به‌مرور دلگرمی بیشتری دارد و بهتر دل به کار کردن می‌دهد. داشتن امنیت شغلی بر روی روان و داشتن آرامش هم تأثیر می‌گذارد، بنابراین شما می‌توانید زندگی باکیفیت‌تری داشته باشید.

قبل از اینکه به کاری مشغول شوید، درباره امنیت شغلی آن پرس‌وجو کنید و سعی کنید مهم‌ترین پارامترها را در قرارداد خود بنویسید. به طور مثال اگر شرکت محل کار شما در آستانه ورشکستگی باشد کار کردن در این محیط یک نوع ریسک محسوب می‌شود و از قبل می‌بایست با رئیس خود در این مورد گفتگو کنید. شاید شما هم مشاغلی را بشناسید که به دلیل شناور بودن زمان و نوع فعالیت، آرامش و آسودگی نداشته باشد، پس این دسته از مشاغل هم امنیت شغلی خوبی ندارند.

3. حقوق و مزایا:

برخی از افراد معتقدند که پول همه چیز نیست، اما وقتی مشغول به کار می‌شوند؛ اگر پول کافی را دریافت نکنند، دچار استرس و نگرانی می‌شوند. این استرس و نگرانی ناشی از حقوق ناکافی، مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد، بنابراین بی‌شک حقوق مناسب می‌تواند جزو ویژگی‌‌های یک شغل خوب باشد. پس در یک شغل خوب می‌بایست درآمد کافی داشته باشد، به‌گونه‌ای که شما بتوانید نیازهای خود را مانند سرپناه، خرید وسایل موردنیاز، تهیه غذا و مراقبت‌های بهداشتی و درمانی و … را فراهم کنید.

علاوه بر حقوق، مزایا هم جز ویژگی‌های مهم تلقی می‌شود. به طور مثال بیمه خدمات درمانی یکی از مواردی است که افراد بدون آن رضایتی به کار کردن ندارند. شغلی که دارای برنامه بازنشستگی، صندوق پس‌انداز وام، پاداش سالانه، هدایای ویژه و … باشد از مزایای مناسبی برخوردار است.

4. فرصت رشد:

شغلی که در آن فعالیت دارید می‌بایست به شما امکان دریافت مهارت‌های جدید را بدهد. اگر تجربه شغلی را داشته باشید که تنها یک سری وظایف تکراری داشته است، قطعاً شما را دچار روزمرگی کرده است. پس بهتر است مشاغلی را برگزینید که به شما مسئولیت‌پذیری‌های متنوع را بدهد. زمانی که شما بتوانید مسئولیت‌پذیری و مهارت‌های بیشتری را دریافت کنید بی‌شک احساس رضایت بیشتری دارید.

سازمان‌هایی وجود دارند که شما را به تلاش بیشتر تشویق می‌کنند و از طرفی فرصت رشد و تجربه بیشتر را به شما می‌دهند. این دسته از محیط‌ها از نظر موقعیتی، بسیار مناسب برای فعالیت هستند.

5.ساعت کاری:

اکثر مشاغل، امروزه ساعت کاری معادل 7-8 ساعت دارند. اگر ساعت کاری طولانی‌تر از این ساعت باشد قطعاً اختلالاتی در روحیه، احساسات و… به وجود می‌آورد. از طرفی به‌ هم‌ ریختن زمان استراحت و آرامش اهمیت آن را ندارد که در ازای دریافت چیزی گرفته شود. ناگفته نماند که خستگی مداوم و پی‌درپی باعث افسردگی و فرسودگی می‌شود و در نهایت صدماتی که وارد می‌کند بسیار زیاد است. از این‌رو یک ویژگی شغل خوب می‌تواند ساعت کاری مشخص و مناسب باشد. زمانی که ساعت کاری مشخص باشد و بدانید از چه زمانی آغاز و در چه زمانی پایان می‌یابد، به‌خوبی می‌توانید برنامه‌ریزی کنید و زمانی را برای استراحت و کارهای شخصی خود بگذارید.

ویژگی‌ های یک شغل خوب و مناسب6.محیط کاری:

یکی دیگر از ویژگی‌های یک شغل مناسب، داشتن محیط کاری با جو مثبت است. محیطی که در آن فعالیت می‌کنید؛ می‌بایست از انرژی خوبی برخوردار باشد و به شما انگیزه خوبی بدهد. در یک محیط کاری خوب به شما احترام گذاشته می‌شود و احساس معذب بودن نمی‌کنید. زمانی که شغل شما محیط مناسبی داشته باشد، راحت‌تر می‌توانید کار کنید و در نهایت بازدهی بیشتری دارید.

محیط کاری ناآرام و پراسترس تنها به شما انرژی منفی منتقل می‌کند و بازدهی شما را ضعیف‌تر می‌کند. از این‌رو به‌جای پیشرفت در کارتان، پسرفت می‌کنید و از خود و انرژی که صرف می‌کنید رضایت ندارید. فراموش نکنید که یک محیط بدون استرس و آرام می‌تواند بر روان و روحیه شما تأثیر به سزایی داشته باشد که بعد از تجربه به‌خوبی متوجه این تأثیرات می‌شوید.

7. انعطاف‌پذیری:

انعطاف‌پذیری یکی از ویژگی‌‌های یک شغل خوب محسوب می‌شود که بیشتر افراد به آن توجه ندارند و بعد از یک تجربه ناگوار متوجه اهمیت آن می‌شوند. شاید بپرسید منظور از انعطاف‌پذیری چیست؟ انعطاف‌پذیری در کار به این منظور است که به شما اجازه داده شود در مواقع مورد نیاز به صورت دورکار فعالیت کنید و یا در زمان‌هایی که نیاز دارید، مرخصی به شما داده شود. انعطاف‌پذیری در کار می‌تواند تعاریف مختلفی داشته باشد. وجود انعطاف‌پذیری در کار باعث می‌شود که بین زندگی و کار تعادل بهتری ایجاد کنید و هر دو را به‌خوبی در مسیر مورد نظر پیش ببرید.

8.شرح وظایف مشخص:

در تحقیفی با افرادی که از کارشان رضایت نداشتند، صحبت شده است؛ اکثر این افراد دلیل نارضایتی خود را مشخص نبودن وظایف اعلام کردند. به گفته این افراد مشخص نبودن وظایف کار سبب می‌شود که احساس سردرگمی و غیرمفید بودن کنند. چرا که در حال تلف کردن زمان خود هستید بی‌آنکه بدانید می‌بایست به چه کاری بپردازید. اگر می‌خواهید تمام ویژگی‌‌های یک شغل خوب را داشته باشید به مشخص بودن وظایف شغلی خود دقیق شوید. قبل از به عهده گرفتن یک موقعیت شغلی دریابید که دقیقاً باید چه کاری را انجام دهید و چه مسئولیتی بر دوش شما است.

9.محیط پویا و دارای مدیر خوب:

وجود مدیر خوب در یک مجموعه سبب می‌شود بسیاری از کارها طبق برنامه و به درستی اجرا شود. قطعاً زمانی که تمامی کارها مشخص و به‌خوبی اجرا شود بر روی شما تأثیر می‌گذارد و سبب یادگیری مهارت‌های مختلف می‌شود. مدیری که به شما احترام بگذارد و به ایده‌های شما بها دهد باعث می‌شود که احساس رضایت بیشتری داشته باشید و نقاط قوت و ضعف خود را بهبود دهید.

زمانی که یک مدیر کاربلد در یک مجموعه باشد توانمندی‌های شما را شناسایی می‌کند، برای آنها ارزش قائل می‌شود و در نهایت از آن‌ها استفاده می‌کند. به این صورت است که شما می‌توانید خود را به اوج توانمندی‌هایی که دارید برسانید و در حوزه موردنظر موفق باشید.

سخن پایانی

همان‌طور که در این مقاله به آن پرداختیم ویژگی‌‌های یک شغل خوب و مناسب، شرح وظایف مشخص، انعطاف‌پذیری، محیط کاری مناسب، فرصت شغلی، علاقه به شغل، حقوق و مزایا است. هر شخص برای ورود به بازار کار اگر به این موارد دقت کند و آنها را مدنظر قرار دهد به‌خوبی می‌تواند یک شغل خوب و مناسب را پیدا کند. شرایط رشد و پیشرفت بسیار به این موارد بستگی دارد و می‌تواند تأثیر زیادی در آرامش و زندگی ما بگذارد.

اگر شما تجربه کار با چنین محیطی را داشته‌اید، نظرات و پیشنهاد خود را با ما در میان بگذارید. در غیر این صورت برداشت خود را از موارد گفته شده بگویید. امیدواریم که این مطلب برای تمام افرادی که در این مسیر قرار دارند کاربردی و مفید واقع شود. همچنین مطالب آموزنده‌ای برای پیشرفت در مسیر شغلی و تحصیلی شما عزیزان در دسته‌بندی آموزشی مجله بنیاد دانش آماده شده که می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][us_btn label=”روش انتخاب بهترین مسیر شغلی را اینجا بخوانید” link=”url:https%3A%2F%2Fmag.bonyaddanesh.org%2Fhow-to-choose-the-best-career-path%2F” align=”center” css=”%7B%22default%22%3A%7B%22background-color%22%3A%22_chrome_toolbar%22%7D%7D”][/vc_column][/vc_row]

آخرین اخبار بنیاد دانش

همیار بورسیه

همیار تخصصی

کمک های نقدی