بنیاد دانش

ترندهای نیکوکاری و دونیت در جهان

در سال‌های اخیر نیکوکاری شکل تازه‌ای به خود گرفته است. بنیادهای اجتماعی و خیریه‌ها باید در گام نخست اعتمادسازی انجام دهند. ترندهای نیکوکاری و دونیت در جهان کمی تغییر کرده است و خیریه‌ها رویکرد تازه‌ای را در همین خصوص اعمال کرده‌اند.

برون سپاری

موسسات خیریه با به‌کارگرفتن خلاقیت خود، سعی در پیشبرد عملیات‌های کمک‌رسانی به صورت برون سپاری دارند. خیریه‌ها تلاش می‌کنند تا تمام فرایند‌ها اعم از بازاریابی، بخش مالی، حسابداری، اعتمادسازی و … را به شکل دورکاری یا سپردن به ارگان‌های دیگر پیش ببرند.

تغییرات هیئت مدیره

خیریه‌ها به دنبال متولیان باهوش‌تر، متخصص‌تر و متنوع‌تر هستند. به این ترتیب، از صاحبان خیریه‌ها خواسته می‌شود تا به صورت مستقیم یا غیر مستقیم نقش پررنگی را ایفا کنند.

گسترش بشردوستی شرکتی

چندی پیش، تنها تعداد کمی از کسب و کارهای روشنفکر، به طور فعال مسائل اجتماعی را به عنوان بخشی از بازاریابی و برندسازی خود ترویج کردند. امروزه، براساس ترندهای نیکوکاری و دونیت در جهان، شرکت‌های بزرگ سعی می‌کنند تا بخشی از درآمد خود را برای کمک به خیریه‌ها اختصاص دهند.

کسب‌وکارهای بسیاری به موسسات خیریه خاص با اهداء کمک‌های مالی، سعی دارند تا مسئولیت اجتماعی شرکتی خود را انجام دهند. در نتیجه این اقدام بشر دوستانه، دیگران از «شرکت‌های اجتماعی» حمایت می‌کنند.

پاسخگویی و شفافیت

خیریه‌ها برای پاسخگویی و شفافیت بیشتر از همیشه طرف تحت فشار هستند. برای مثال، سرمایه‌گذاران بزرگ‌ و مردم، پیگیر صورت حساب‌های مالی و گزارش‌های سالانه خیریه‌ها هستند و مدیران را در شرایطی قرار می‌دهند که گزارش عملیات‌های خیریه را به طور روشن و واضح شرح دهند.

در نتیجه خیریه‌ها باید تمام تلاش خود را جهت شفاف سازی مسائل مالی بکنند تا اعتمادسازی نیز بهتر شکل بگیرد. اینجا بیشتر در مورد بررسی شفافیت موسسه خیریه بخوانید

پیشرفت‌های تکنولوژی

امروزه ترندهای نیکوکاری و دونیت در جهان، با به‌کارگیری سرمایه گذاران و کارشناسان، سازمان را هدایت می‌کنند. سازمان‌های غیرانتفاعی از برنامه‌های جمع آوری کمک مالی و پلتفرم‌های دیجیتال یکپارچه، برای افزایش درآمد، بهبود ارتباطات و کاهش هزینه‌ها استفاده می‌کنند.

تاثیر کووید19 بر سازمان‌های خیریه

سال 2020 یک سال چالش برانگیز برای موسسات خیریه بود. کووید19 اقتصاد را دچار رکود کرد. این مسئله منجر به کاهش کمک‌های مالی به سازمان‌های خیریه و دونیت‌های جهانی شد. محدودیت‌های اجتماعی باعث عدم وجود رویدادهای حضوری شد؛ رویدادهایی که برای تولید منابع بسیار موثر و ضروری محسوب می‌شد. اما خیریه‌ها به سرعت از این شرایط، برای برگزاری رویدادهای مجازی و جمع‌آوری غیرحضوری کمک‌های مالی استفاده کردند.

استراتژی دونیت جهانی در شیوع کووید19

با اینکه حفظ روابط با اهداکنندگان در دنیای دیجیتال می‌تواند دشوار باشد، اما سازمان‌ها با اشتیاق و مصمم، از سایر خدمات تکنولوژی مانند کنفرانس‌های ویدیویی، استقبال کردند. رویدادهای مجازی مزایای بی‌شماری را برای موسسات خیریه به‌همراه داشت؛ چرا که هزینه‌ها را محدود می‌کنند و ظرفیت مشارکت را افزایش می‌دهند.

موسسات خیریه با به‌کارگیری تکنولوژی برای پیشبرد اهداف خیرانه خود، نیازی به استخدام مکان، پرداخت هزینه‌های پذیرایی و هزینه‌های اداری رویدادهای حضوری ندارند. رویدادهای مجازی مؤثر فقط به پیامی قوی، مخاطبان درگیر و شرکت کنندگان مشتاق نیاز دارند.

سازمان های غیرانتفاعی در حال تطبیق با برنامه نویسی مجازی و جذب سرمایه

اگرچه سال 2020 سالی بود که با فاصله فیزیکی سپری شد، ترندهای نیکوکاری و دونیت در جهان، باعث گرد هم آمدن نیز بود. همانطور که سازمان‌های غیرانتفاعی با شرایط عادی جدید سازگار شدند، پانل‌ها، وبینارها و منابع یادگیری دیجیتال بیشتری به صورت آنلاین ظاهر شدند. این روند بشردوستانه به تقویت روابط افراد با اهداف مشترک در سراسر جهان کمک کرد و احتمالاً پس از این نیز ادامه خواهد یافت.

غلبه تکنولوژی بر محدودیت جغرافیایی

کنفرانس‌های مجازی به افراد اجازه می‌دهد تا به راحتی در خانه خود در کنفرانس شرکت کنند. این اتفاق موجب غلبه خیریه‌ها بر محدودیت‌های جغرافیایی می‌شود. کنفرانس‌های مجازی می‌توانند سخنرانان، حامیان مالی و افرادی را که به دلیل فاصله جغرافیایی نمی‌توانستند به آن بپیوندند، از طریق رایانه و اینترنت، همراه کنند. شرکت کنندگان نیازی به رزرو پرواز، اتاق‌های هتل و تحمل سختی‌های سفر، یا هر چیز دیگری ندارند.

مجازی سازی سیستم‌های دونیت جهانی

به نظر می‌رسد که همه موسسات خیریه بر اساس تجربیات کسب شده شده در سال 2020، اقدام به مجازی سازی سیستم خود کرده اند. به کار بردن تکنولوژی و کنار زدن محدودیت‌های جغرافیایی، مزایای زیادی برای نیکوکاری و دونیت در جهان داشته‌ است. برای مثال، حراج‌ها و قرعه‌کشی‌های جوایز به زمان زیادی نیاز ندارند. همچنین اجرای تعهدات و تأمین مالی جمعی، با هزینه‌های اداری کمی صورت می‌گیرد.

این مزیت‌ها، هزینه‌های معمول مرتبط با کمپین‌های جمع آوری کمک‌های مالی را دور می‌زند. تغییرات کوچک و کارآمد در وب‌سایت یک موسسه خیریه، مانند معرفی دکمه اهدا، می‌تواند ساده‌ترین روش را برای جمع‌آوری کمک مالی با کمی تلاش ارائه دهد.

الگوبرداری از چهره‌های مطرح

از آنجایی که دارایی خالص چهره‌های مطرح در سال 2020 به شدت افزایش یافت، میلیاردرها بیشتر تحت فشار قرار گرفتند تا به تعهدات و بخشش از ثروت خود عمل کنند. ترندهای نیکوکاری و دونیت در جهان و ابتکارات تثبیت شده مانند Giving Pledge و رویکردهای جدید مانند تمرکز فوربس بر کمک‌های واقعی ممکن است الهام بخش سایر میلیاردرها و مردم باشد تا زودتر انفاق کنند و در فعالیت‌های بشردوستانه پیشروی داشته باشند.

آخرین اخبار بنیاد دانش

همیار بورسیه

همیار تخصصی

کمک های نقدی