بنیاد دانش

بررسی آموزش الکترونیکی برای 5 قشر توانیاب

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

امروزه به کمک آموزش الکترونیکی و فناوری‌ها به اثبات رسیده که معلولیت محدودیت نیست! درواقع با آموزش از راه دور و الکترونیکی رؤیای یادگیری و تحصیل برای این افراد به واقعیتی ملموس تبدیل شده! اکنون افراد دارای ناتوانی‌های جسمی نیز می‌توانند با آموزش الکترونیکی همپای جامعه به تحصیل پرداخته و آینده‌ای روشن داشته باشند. با ما همراه باشید تا با 5 فایده آموزش الکترونیکی برای افراد دارای معلولیت آشنا شویم.

فواید آموزش الکترونیکی برای افراد توانیاب

در روزگاری که ما به‌راحتی برای تحصیل به مدرسه و دانشگاه می‌رویم هستند کسانی که براثر ناتوانی‌های جسمی، و ذهنی فرصت حضور در محیط‌های آموزشی را پیدا نمی‌کنند! اما به‌کارگیری تکنولوژی‌های نوین، سخت‌افزار و نرم‌افزارهایی خاص، بستری به نام آموزش الکترونیکی (E-Learning) برای تحصیل افراد دارای معلولیت فراهم کرده است! درواقع این شیوه آموزشی تمامی موانع موجود برای تحصیل را از میان برمی‌دارد. البته ناگفته نماند به‌طور کلی ما در این مقاله تمامی افرادی که دارای ناتوانی‌ها و محدودیت‌های جسمی هستند را به‌طور مصطلح افراد دارای معلولیت یا معلول خطاب می‌کنیم. شاید این مقاله فرصت خوبی باشد تا ما هم با جستجو در معنای لغوی واژه معلول، دیدگاه خود را تغییر دهیم و بر این امر واقف شویم که توانایی یا ناتوانی‌های جسمی دلیلی بر برتری یا عدم برتری افراد نسبت به یکدیگر نیست.

5 فایده آموزش الکترونیکی برای افراد توانیاب

مزایای کلی آموزش الکترونیکی برای افراد دارای معلولیت

در عصر حاضر مدارس و دانشگاه‌هایی بر پایه سیستم یادگیری الکترونیکی به فعالیت مشغول هستند! این مراکز به‌روزترین مطالب آموزشی را در اختیار افراد قرار می‌دهند. افراد معلول نیز می‌توانند به کمک اینترنت و تکنولوژی‌های خاص به‌راحتی به مطالعه، تکمیل تکالیف و تبادل اطلاعات بپردازند. با چنین روشی محدودیت‌های زمانی و مکانی از میان برداشته شده و هر فرد می‌تواند ساعات آموزش را خودش تعیین کند! همچنین این امکان وجود دارد که فرد در لابه‌لای آموزش به استراحت، پیاده‌روی و رفع نیازهای خود بپردازد.

مزایای آموزش الکترونیکی برای توانیابان

در ادامه قصد داریم 5 مزیت از آموزش  الکترونیکی برای افراد دارای معلولیت را به شما معرفی کنیم.

1.افراد دارای معلولیت ذهنی

آموزش الکترونیکی با استفاده از افزایش زمان تدریس، تصاویر ویدیویی و… به افراد دارای معلولیت ذهنی کمک می‌کند! این افراد می‌توانند مطالب و محتوای آموزشی را هر چند بار که بخواهند مجدداً بررسی و تماشا کنند. همچنین امکان تغییر فونت و اندازه متن به‌منظور تفهیم بهتر مطالب وجود خواهد داشت. این روش منجر به پردازش و یادگیری راحت‌تر اطلاعات می‌شود.

2.افراد دارای معلولیت‌های جسمی و حرکتی

همان‌طور که می‌دانید افراد دارای معلولیت جسمی و اختلالات حرکتی برای رفتن به مدرسه و دانشگاه با مشکلاتی مواجه هستند! آموزش الکترونیکی این امکان را فراهم می‌کند تا افراد معلول بدون رفتن به محوطه دانشگاه و یا کلاس در محیط خانه به آموزش مشغول شوند! افرادی که توانایی نشستن و خواندن متن را ندارند می‌توانند از فایل‌ها و کتاب‌های صوتی برای آموزش بهره ببرند. آن‌ها همچنین به‌جای ماوس امکان استفاده از دستگاه‌های اشاره‌گر که بر روی پا یا سر نصب می‌شوند را خواهند داشت.

3. افراد دارای اختلالات بینایی

 

دانش‌آموزان کم‌بینا و نابینا همانند افراد دارای معلولیت حرکتی برای رفتن به محیط آموزشگاه با مشکل روبه‌رو هستند. این افراد می‌توانند برای مطالعه از مانیتورها و نرم‌افزارهایی استفاده کنند که متون را به‌صورت برجسته به نمایش درمی‌آورند! اصطلاحاً به این نمایشگرها «برجسته نگار» نیز گفته می‌شود! فناوری‌های سازگاری مانند نرم‌افزارهای تبدیل متن به صدا، صفحه‌کلیدهای بریل و… از دیگر امکاناتی هستند که امکان آموزش را برای افراد دارای اختلالات بینایی فراهم می‌آورند.

4.افراد دارای اختلالات شنوایی

افراد دارای اختلالات شنوایی به کمک آموزش الکترونیکی می‌توانند سخنرانی‌ها و ویدیوهای آموزشی را از طریق کامپیوتر و همراه با زیرنویس تماشا کنند! این تجربه با حضور فیزیکی در کلاس درس میسر نخواهد شد! آن‌ها همچنین می‌توانند به کمک ایمیل با دیگر دانش آموزان، دانشجویان و اساتید تعامل و همکاری داشته باشند.

5. افراد دارای اختلالات روانی

بهترین محیط یادگیری برای افراد دارای مشکلات روانی فضایی بدون استرس توأم با آرامش است. به همین دلیل آن‌ها می‌توانند در محیط خانه و با استفاده از روش آموزش الکترونیکی مباحث درسی را فرا بگیرند!

تفاوت آموزش الکترونیکی نسبت به روش‌های سنتی برای افراد دارای معلولیت

انعطاف‌پذیری، راحتی و کاهش هزینه‌ها از مزایا و تفاوت‌های اصلی آموزش الکترونیکی نسبت به روش‌های سنتی به شمار می‌روند! دانش‌آموزان و دانشجویان دارای معلولیت با آموزش الکترونیکی بدون هیچ‌گونه زحمتی و با صرف کمترین هزینه در همان محیط خانه به تحصیل مشغول می‌شوند. آن‌ها می‌توانند اولویت‌های شخصی خود را در شیوه آموزش اعمال کنند. انعطاف‌پذیری بسیار بالای این شیوه در نمایش موجب می‌شود تا جزوات و متون درسی متناسب با نوع معلولیت به‌صورت تصویر، صوت و… در اختیار مخاطب قرار گیرد!

کلام پایانی

تجربه حس شیرین آموختن برای افراد دارای معلولیت همواره با دغدغه‌ها، چالش‌ها و دشواری‌هایی همراه بوده است! این قشر از جامعه نیز همانند دیگر افراد حق زندگی و تحصیل دارند! این افراد که اغلب از اختلالات جسمی، حرکتی، روانی، شنوایی، بینایی و… رنج می‌برند برای رفع نیازهای تحصیلی خود با مشکل روبه‌رو هستند. اما همان‌طور که ملاحظه کردید آموزش الکترونیکی می‌تواند این مشکلات را تا حدی حل کند! درواقع با استفاده از آموزش الکترونیکی افراد دارای معلولیت نیز می‌توانند همچون افراد عادی به فراگیری علم و دانش بپردازند!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][us_btn label=”با انواع روش‌های آموزش از راه دور در ایران آشنا شوید” link=”url:https%3A%2F%2Fmag.bonyaddanesh.org%2Fdistance-learning-methods-in-iran%2F” align=”center” css=”%7B%22default%22%3A%7B%22background-color%22%3A%22_chrome_toolbar%22%7D%7D”][/vc_column][/vc_row]

آخرین اخبار بنیاد دانش

همیار بورسیه

همیار تخصصی

کمک های نقدی