بنیاد دانش

عوامل بهبود دستاوردهای موسسات خیریه

هر موسسه خیریه برای برطرف کردن نیازی در جامعه پدید آمده است که موسسان آن، تاسیس مکانی برای فعالیت‌های هم‌راستا با از بین بردن این نیازها را لازم دانسته‌اند. اما ادامه فعالیت هر موسسه، وابسته به کارهایی است که از زمان تاسیس آن انجام می‌شود که تک تک این فعالیت‌ها می‌توانند تاثیر بسیار زیادی در ادامه روند کاری آن موسسه داشته باشند. بهبود دستاوردهای موسسات خیریه از جمله دغدغه‌های مسئولینی است که در قبال برطرف کردن یکی از نیازهای جامعه، متعهد هستند.

وظایف هر موسسه خیریه

پس از تاسیس یک موسسه خیریه، مسئولیت زیادی برای افرادی که نسبت به تاسیس آن اقدام کرده‌اند؛ به وجود می‌آید که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

شفافیت مالی موسسات خیریه

مهم‌ترین وظیفه رئیس و تمامی کارمندان فعال در یک موسسه خیریه، داشتن شفافیت مالی نسبت به تمامی امور و فعالیت‌‌هایی است که زیر نظر این موسسه انجام می‌شوند. این امر خود به بهبود دستاوردهای موسسات خیریه کمک قابل توجهی می‌کند و آن موسسه را در چشم مردم، قابل اعتماد می‌سازد که همین موضوع خود سبب می‌شود که پیشرفت فعالیت‌های آن با سرعت بیشتری انجام پذیرد.

در نظر داشته باشید که شفافیت مالی به این معناست که هر شش ماه یک بار یا به صورت سالانه، هر موسسه گزارش کاملی از فعالیت‌های خود ارائه دهد که در این گزارش، به طور دقیق مقدار پول خرج شده و دریافت شده، لیست شده باشند تا نسبت به هرگونه اتهام یا عدم شفافیت، مصون شود.

آگاهی بخشی مردم نسبت به انجام مسئولیت اجتماعی خود

یکی دیگر از مسئولیت‌های موسسات خیریه، ایجاد آگاهی برای مردم نسبت به انجام وظیفه اخلاقی خود است. انتشار فعالیت‌های موسسه و همچنین برگزاری جلسات یا کنفرانس‌هایی که به فهم بیشتر افراد جامعه ختم شود، از جمله مواردی است که در حوزه فعالیت‌های موسسات خیریه قرار می‌گیرد. در نظر داشته باشید که هر فرد در قبال تمامی جامعه مسئول است و افزایش آگاهی مردم نسبت به این امر، منجر به بهبود دستاوردهای موسسات خیریه می‌شود.

فراهم کردن شرایط مناسب زندگی برای نیازمندان

اولین دلیل ایجاد هر موسسه خیریه، برطرف کردن نیاز افرادی است که در فراهم کردن بخشی از ملزومات زندگی خود به مشکل خورده‌اند. برای بهتر کردن شرایط زندگی این افراد، هر موسسه خیریه فعالیت‌هایی انجام می‌دهد که در حوزه‌های گوناگون به این افرادکمک می‌کند: تامین هزینه‌های درمانی، کمک‌های مالی و ایجاد شغل برای آنها با کارآفرینی. این عوامل خود از بسیاری جهات مختلف منجر به بهبود دستاوردهای موسسات خیریه در راستای به سرانجام رساندن مهم‌ترین مسئولیت آنها یعنی بهتر کردن شرایط زندگی برای افراد نیازمند می‌شوند.

تامین هزینه های تحصیلی کودکان نیازمند

رفاه هر جامعه‌ای وابسته به میزان سواد افرادی است که در آن زندگی می‌کنند. طبق تحقیقات انجام شده، میزان تحصیلات تناسب زیادی با درک افراد از موقعیت‌های اجتماعی گوناگون دارد و به آنها برای بررسی تمامی جوانب یک کار به منظور اقدام به تصمیم‌گیری برای انجام آن، کمک می‌کند. تامین هزینه‌های تحصیلی کودکان بدسرپرست یا بی‌سرپرست، کودکان کار یا سایر افرادی که به هر دلیل امکان تحصیل مناسب را ندارند؛ بخشی از فعالیت‌های موسسات خیریه است که این امر نه تنها منجر به ایجاد شرایط بهتر در جامعه می‌شود بلکه در بهبود دستاوردهای موسسات خیریه نیز تاثیرگذار است.

کمک به افراد آسیب دیده

سالانه سانحه‌های بسیاری رخ می‌دهند که در نهایت به تغییرات منفی زیادی در زندگی بسیاری از افراد ختم می‌شوند. این حوادث که شامل مواردی نظیر آتش‌سوزی، سقوط آوار و برخی سوانح طبیعی مانند زلزله یا سیل می‌شوند؛ می‌توانند شرایط زندگی را برای افراد زیادی سخت کنند و آنها را نیازمند کمک از سوی دیگران سازند. در اینطور موارد، موسسات خیریه وظیفه دارند که در جهت بهتر شدن زندگی این افراد، فعالیت‌های گوناگونی انجام دهند.

این فعالیت‌ها در درجه اول می‌تواند شامل تهیه اقلام موردنیاز بهداشتی و خوراکی برای آنها باشد. همچنین اقدام در جهت تهیه مسکن برای افرادی که خانه‌های خود را از دست داده‌اند و تامین هزینه‌های تحصیل کسانی که امکان درس خواندن در این شرایط را ندارند؛ می‌تواند در اولویت‌های موسسات خیریه قرار بگیرد. انجام این امور در کنار فراهم کردن زندگی بهتر برای این افراد، بهبود دستاوردهای موسسات خیریه را نیز رقم می‌زند.

جلب نظر حامیان مختلف

هر موسسه خیریه باید استراتژی‌های لازم در جهت جلب توجه حامیان را داشته باشد تا بتواند تمامی فعالیت‌های خود را به بهترین نحو به سرانجام برساند و آنها را گسترش دهد. بهبود دستاوردهای موسسات خیریه تا حد زیادی به حامیان آنها وابسته است زیرا این افراد هستند که می‌توانند با کمک‌های خود، تداوم فعالیت این سازمان‌ها را تضمین کنند. حامیان موسسات خیریه، می‌توانند به شیوه‌های مختلفی حمایت خود را نشان دهند که برخی از این موارد در ادامه ذکر شده‌اند: کمک‌های مالی، تامین بخشی از نیازهای افراد تحت حمایت نظیر اقلام خوراکی، ایجاد شغل برای افراد بیکار، فراهم کردن امکانات برای افراد محروم از تحصیل و انجام فعالیت‌های داوطلبانه نظیر تدریس برای کودکان محروم.

بهبود دستاوردهای موسسات خیریه، گامی به سوی آینده‌ای بهتر

موسسات خیریه از همان ابتدای شکل‌گیری، دغدغه‌ای بسیار مهم دارند که شاید برای بسیاری از افراد قابل درک نباشد. این دغدغه که بر اساس حس انسان دوستی شکل گرفته است، افراد زیادی را در جهت ساختن آینده‌ای بهتر برای خود، خانواده و جامعه، هدایت می‌کند و آنها را در رفع نیازهای حیاتی، یاری می‌بخشد. بهبود دستاوردهای موسسات خیریه می‌تواند بیشتر از پیش به تداوم این امور کمک کند و افراد بیشتری را از شرایط سخت زندگی که در آن هستند؛ نجات دهد. در نظر داشته باشید که زندگی بهتر تک تک افراد، بر شرایط زندگی ما نیز تاثیر می‌گذارد پس کمک به آنها، از یک طرف یاری رساندن به هم نوع خود است و از طرف دیگر، راهی برای رسیدن به آینده‌ای بهتر!

آخرین اخبار بنیاد دانش

همیار بورسیه

همیار تخصصی

کمک های نقدی