بنیاد دانش

مهارت‌های زندگی؛ دانشی ضروری در دنیای کنونی

در جهان امروز که زندگی روزمره برای انسان‌ها سرشار از پیچیدگی‌ها و چالش‌های روحی و روانی شده است، “سازمان جهانی بهداشت” فراگیری “مهارت‌های زندگی” را برای کودکان و نوجوانان امری ضروری و حیاتی می‌داند و آن را اینگونه توصیف می‌کند : توانایی انجام رفتار سازگارانه و مثبت به گونه‌ای که فرد بتواند با چالش‌ها و ضروریات زندگی روزمره خود کنار بیاید.

بنابراین این سازمان برای آموزش مهارت‌های زندگی در جوامع مختلف برنامه‌های متعددی ارائه کرده است که هدف از آنها افزایش سطح سلامت روانی افراد و پیشگیری از بیماری‌های روانی و اجتماعی است. بخشی از اهداف مهارت‌های زندگی عبارت است از :
۱- تقویت اعتماد به نفس.
۲- تقویت روحیه مشارکت و همکاری.
۳- رشد و تقویت عواطف انسانی.
۴- ایجاد روحیه مقاومت در برابر تبلیغات مسموم.
۵- کمک به شناسایی و بیان احساسات.
۶- تأمین سلامت مهارت‌های ارتباطی.
۷- ساختن یک شهروند متعادل و مقبول اجتماع.
۸- تقویت روحیه همزیستی مسالمت‌آمیز.
۹- ارتقاء سازگاری فرد با خودش، دیگران و محیط زندگی.

همینطور مهارت‌های ده‌گانه زندگی عبارت‌اند از : خودآگاهی، تصمیم‌گیری، همدلی، مهارت نه گفتن و جرأت‌ورزی، تفکر خلاق، تفکر انتقادی، مهارت مقابله با استرس، مهارت کنترل خشم، ارتباط مؤثر و مهارت‌های بین فردی، اعتماد به نفس.

بنیاد دانش نیز به سهم خود، در راستای ارتقای سلامت روان، با برگزاری “کلاس‌های مهارت زندگی” تلاش می‌کند تا گامی در جهت بهبود آسیب‌های رفتاری و چالش‌های اخلاقی در بین کودکان و نوجوانان بورسیه‌ خود بردارد. به همین منظور در روزهای بیست و پنجم فروردین و یکم اردیبهشت، کلاس‌های مهارت زندگی برای بورسیه‌های پایه هفتم و هشتم برگزار شد.

لازم به ذکر است که یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های بنیاد دانش برای بورسیه‌های خود، برگزاری کلاس‌های مهارت زندگی بوده است؛ به این امید که کودکان و نوجوانان در کنار افزایش سطح دانش تحصیلی خود، “دانش زندگی” را نیز با علوم مکمل، ارتقا دهند.

آخرین اخبار بنیاد دانش

همیار بورسیه

همیار تخصصی

کمک های نقدی