بنیاد دانش

معرفی بهترین موسسه خیریه جهان و ایران + 10 خیریه بزرگ دیگر

آیا بزرگترین موسسه خیریه جهان را می‌شناسید و با فعالیت‌هایش آشنایی دارید؟ همه ما حداقل نام یکی از معروف‌ترین افراد ثروتمند دنیا را شنیده‌ایم. این افراد معمولاً نه‌تنها به دلیل ثروت زیاد خود، بلکه به دلیل کارهای خیرخواهانه و نیکوکاری و مفیدی که در دنیا انجام می‌دهند، محبوب هستند. این افراد بنیادهایی را برای استفاده از ثروت خود در زمینه‌هایی مانند آموزش، پزشکی یا فناوری ایجاد می‌کنند.

مؤسسات خیریه در همه جای دنیا وجود دارد. این مؤسسات معمولاً با کمک سرمایه‌های افراد ثروتمند و یا با کمک مردم عادی راه‌اندازی می‌شوند. این مؤسسات خیریه، با شناسایی افراد نیازمند، در زمینه‌های مختلفی به آن‌ها کمک کرده و عموماً نیاز مالی آن‌ها را تأمین می‌کنند. اما بزرگترین موسسه خیریه جهان کدام است؟

در ادامه این مطلب، سعی می‌کنیم تا با بزرگترین موسسه خیریه جهان آشنا شویم. برای آشنایی با نوع فعالیت‌های این مؤسسه خیریه و افراد بنیان‌گذار آن و همچنین شناخت 10 مؤسسه خیریه بزرگ دنیا، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

معرفی بزرگترین موسسه خیریه جهان

بنیاد خیریه بیل و ملیندا گیتس، بزرگترین موسسه خیریه جهان است. استعفای بیل گیتس از مایکروسافت، در ژوئیه سال 2008 نهایی شد و او تمام توان خود را برای راه‌اندازی بنیاد خیریه “Bill & Melinda Gates Foundation” خرج کرد. پس از آن، بیل گیتس در اکثر تجمعات خیریه از جمله، کنفرانس مطبوعاتی طرح اصلاح سلامت برای کمک به مادران و نوزادان در کشورهای فقیر، شرکت می‌کرد.

بیل گیتس و همسرش ملیندا، با تکیه بر این باور که «هر زندگی ارزش یکسانی دارد»، بنیاد خیریه خود را در سال 2000 با 106 میلیون دلار سرمایه اولیه تأسیس کردند. اهداف این بنیاد شامل بهبود مراقبت‌های بهداشتی و آموزش، مبارزه با فقر شدید و افزایش دسترسی به فناوری اطلاعات است. این بنیاد مستقر در سیاتل، واشنگتن، توسط مدیرعامل آن مارک سوزمن، تحت مدیریت بیل گیتس و ملیندا فرنچ گیتس هدایت می‌شود.

در ژوئن 2006، وارن بافت، دومین فرد ثروتمند جهان (پس از گیتس)، بخشی از سهام شرکتش را، به ارزش نزدیک به 31 میلیارد دلار، به بنیاد بیل و ملیندا گیتس واگذار کرد. بیل گیتس علاوه بر هدایای مالی فراوان، زمان خود را نیز به این بنیاد اختصاص داده است و اعلام کرده که مسئولیت مدیریت خود را در مایکروسافت کنار گذاشته تا بر کارهای خیریه تمرکز کند. این بنیاد در کشورهای در حال توسعه، بر بهبود سلامت مردم و دادن فرصتی به آنها برای رهایی از گرسنگی و فقر شدید تمرکز دارد. در ایالات متحده، این سازمان به دنبال تضمین این است که همه مردم، به ویژه آن‌هایی که کمترین منابع را در اختیار دارند، به فرصت‌های لازم و برابر برای موفقیت در تحصیل و زندگی دسترسی داشته باشند.

اما این بنیاد، تنها موسسه خیریه بزرگ در جهان نیست. در ادامه شما را با 10 مورد دیگر از بزرگترین مؤسسات خیریه در دنیا آشنا خواهیم ساخت. پس همچنان با ما همراه باشید.

۱۰ تا از بزرگترین موسسه‌های خیریه جهان

همان‌طور که مشاهده کردید، بنیاد خیریه بیل گیتس و همسرش ملیندا، می‌توان به عنوان بزرگترین مؤسسه خیریه در جهان است. این بنیاد سهم زیادی از کارهای خیرخواهانه در ایالات متحده و کشورهای در حال توسعه و فقیر را در برمی گیرد. اگر بتوانیم این بنیاد را به عنوان بزرگترین موسسه خیریه جهان نام ببریم، سایر مؤسسات نیز در از بین بردن فقر نقش مؤثری در دنیا دارند. در ادامه، با ۱۰ مؤسسه خیریه بزرگ دنیا که آن‌ها نیز اغلب به همت افراد ثروتمند برپا شده‌اند، آشنا می‌شویم.

1. مؤسسه MAP International | بزرگترین موسسه خیریه جهان

مؤسسه خیریه MAP International یکی دیگر از بزرگترین مؤسسه‌های خیریه در جهان بوده؛ که یک سازمان مسیحی است که دارو و لوازم بهداشتی را به افراد نیازمند ارائه می‌دهد. در مواقع بحرانی، MAP کمک‌های بشردوستانه فوری و کمک‌های امدادی از جمله دارو و تجهیزات بهداشتی را به بازماندگان ارائه می‌کند. این افراد معمولاً افراد بی‌خانمان و بدون دسترسی به خدمات اولیه هستند.

MAP International که در سال 1954 تأسیس شد، یکی از 100 سازمان غیرانتفاعی بزرگ کشور است که سالانه به 10 میلیون نفر در بیش از 100 کشور جهان خدمات ارائه می‌دهد. این مؤسسه تا به امروز بیش از 6 میلیارد دلار دارو و تجهیزات پزشکی در سطح جهان ارائه کرده است. MAP به همه مردم صرف نظر از مذهب، جنسیت، نژاد، ملیت یا پیشینه قومی خدمات ارائه می‌کند.

مؤسسه MAP International |

2. مؤسسه Direct Relief | بزرگترین موسسه خیریه جهان

مؤسسه Direct Relief یک سازمان با فعالیت‌های بشردوستانه است که در تمام 50 ایالت آمریکا و بیش از 80 کشور دیگر فعال است. مأموریت این سازمان، بهبود سلامت و زندگی افراد آسیب‌دیده از فقر یا شرایط بحرانی از جمله جنگ، بلایای طبیعی و… است. امداد مستقیم این مؤسسه به مردم و جوامع بدون توجه به سیاست، مذهب، هویت قومی یا توانایی بازپرداخت آن انجام می‌شود.

مؤسسه Direct Relief

3. سازمان Enterprise Community Partners | بزرگترین موسسه خیریه جهان

سازمان خیریه Enterprise Community Partners یکی دیگر از بزرگترین مؤسسه‌های خیریه در جهان است. این سازمان، به طور خاص بر روی ساخت خانه برای افراد نیازمند تمرکز دارد. مسئولان این سازمان معتقد هستند که مأموریت آن‌ها این است که جامعه را به مکانی برای حفظ غرور، حس قدرت و تعلق و سکوی پرتابی برای همه تبدیل کنند. تا به امروز، اینترپرایز نزدیک به 662.000 خانه ساخته، 52.9 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده و میلیون‌ها زندگی را تحت تأثیر قرار داده است.

سازمان Enterprise Community Partners | بزرگترین موسسه خیریه جهان

4. مؤسسه Matthew 25 Ministries (M25M) | بزرگترین موسسه خیریه جهان

مؤسسه Matthew 25 Ministries (M25M) یک سازمان بین‌المللی، کمک‌های بشردوستانه و امدادی در بلایای طبیعی، است که به فقیرترین افراد در سطح محلی، ملی و بین‌المللی کمک می‌کند. این موسسه بدون توجه به نژاد، عقیده یا اعتقادات سیاسی فعالیت می‌کند. این سازمان با کمک شرکت‌های بزرگ، تولیدکنندگان، بیمارستان‌ها و افراد، ملزومات اولیه و امکان توسعه مهارت‌ها و امدادرسانی در بلایای طبیعی را در ایالات متحده و سراسر جهان فراهم می‌کند.

مؤسسه Matthew 25 Ministries (M25M)

5. بنیاد CDC | بزرگترین موسسه خیریه جهان

بنیاد CDC یک سازمان غیردولتی مستقل و تنها نهادی است که توسط کنگره برای فراهم کردن منابع بشردوستانه و بخش خصوصی برای حمایت از اقدامات حیاتی حفاظت از سلامتی، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها ایجاد شده است. همکاری متمرکز این بنیاد با شرکای خصوصی، با همسو کردن علایق و منابع مختلف و استفاده از نقاط قوت همه طرف‌ها، به ایجاد تأثیر بیشتر توسط هر نهاد کمک می‌کند.

این مؤسسه تقریباً 1000 برنامه حفاظت از سلامت را راه‌اندازی کرده و بیش از 740 میلیون دلار برای حمایت از کار CDC در دو دهه گذشته جمع آوری کرده است. همچنین برای حفظ سلامت و ایمن نگه‌داشتن مردم، بیش از 300 برنامه تحت رهبری CDC را در ایالات متحده و در 130 کشور مدیریت کرده است.

 بنیاد CDC | بزرگترین موسسه خیریه جهان

6. مؤسسه خیریه Rotary Foundation | بزرگترین موسسه خیریه جهان

مأموریت بنیاد Rotary Foundation  پیشبرد درک جهانی، حسن‌نیت و صلح در همه زمینه‌ها است. کمک‌های مالی بنیاد روتاری باعث ترویج صلح، مبارزه با بیماری، تأمین آب سالم و بهداشتی، حمایت از مادران و کودکان، بهبود آموزش و تقویت اقتصاد محلی می‌شود. این بنیاد سازمان پیشرو برای ریشه‌کنی فلج اطفال از طریق مشارکت در ابتکار جهانی ریشه‌کنی فلج اطفال است.

از سال 1988، روتاری و شرکای آن در GPEI بیش از 3 میلیارد کودک را واکسینه کرده و بروز فلج اطفال را 99.9 درصد کاهش داده‌اند. روتاری بیش از 2.1 میلیارد دلار سرمایه و هزاران ساعت زمان را به صورت داوطلبانه به اقدامات ریشه‌کنی فلج اطفال اختصاص داده است.

6. مؤسسه خیریه Rotary Foundation | بزرگترین موسسه خیریه جهان

7. مؤسسه خیریه Vitamin Angels | بزرگترین موسسه خیریه جهان

مأموریت بنیاد Vitamin Angels کمک به جمعیت‌های در معرض خطر، به‌ویژه زنان باردار، مادران تازه‌وارد و کودکان زیر پنج سال، برای دسترسی به ویتامین‌ها و مواد معدنی حیاتی برای زندگی است. این مؤسسه از بزرگترین موسسات خیریه جهان به شمار می‌آید.

7. مؤسسه خیریه Vitamin Angels | بزرگترین موسسه خیریه جهان

8. مؤسسه World Resources Institute | بزرگترین موسسه خیریه جهان

مؤسسه World Resources Institute یا WRI، در سال 1982 تأسیس شد. این یک سازمان تحقیقاتی جهانی است که بیش از 50 کشور را در بر گرفته و دفاتری در ایالات متحده، چین، هند، برزیل، اندونزی و… دارد. مأموریت WRI این است که جامعه بشری را به سمت زندگی به‌گونه‌ای سوق دهد که از محیط زیست زمین و ظرفیت آن برای تأمین نیازها و آرزوهای نسل فعلی و آینده محافظت کند.

بیش از 450 کارشناس و کارمند WRI از نزدیک با مدیران سازمان همکاری می‌کنند تا ایده‌های بزرگ را به عمل تبدیل کرده و منابع طبیعی را حفظ کنند. این فعالیت‌ها بر پایه فرصت‌های اقتصادی و رفاه انسانی انجام می‌شود. به طور کلی، اهداف این سازمان بر شش موضوع حیاتی در زمینه محیط زیست و توسعه متمرکز است که عبارت است از: آب و هوا، انرژی، غذا، جنگل‌ها، آب و شهرسازی و حمل‌ونقل.

8. مؤسسه World Resources Institute | بزرگترین موسسه خیریه جهان

9. مؤسسه Americares | بزرگترین موسسه خیریه جهان

یکی دیگر از بزرگترین موسسه خیریه جهان مؤسسه Americares است که جان افراد را نجات داده و سلامت افراد آسیب‌دیده از فقر یا بلایی طبیعی را بهبود می‌بخشد تا آن‌ها بتوانند به پتانسیل کامل خود دست یابند. از زمانی که این بنیاد در سال 1979 تأسیس شد، 20 میلیارد دلار به 164 کشور از جمله ایالات متحده کمک کرده است.

بزرگترین موسسه خیریه جهان | بزرگترین موسسه خیریه جهان

10. بنیاد خیریه Feeding America | بزرگترین موسسه خیریه جهان

مؤسسه Feeding America بزرگترین سازمان امداد در زمینه غذا است که در ایالات متحده قرار دارد. این مؤسسه از طریق شبکه‌ای متشکل از بیش از 200 بانک مواد غذایی در سراسر ایالت، و بیش از 60000 آژانس شریک، انبارهای غذا و برنامه‌های غذایی، سال گذشته به ارائه 6.6 میلیارد وعده غذایی به ده‌ها میلیون انسان نیازمند کمک کرده است. بنیاد Feeding America همچنین از برنامه‌هایی حمایت می‌کند که از هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری کرده و امنیت غذایی را در میان افراد نیازمند و فقیر بهبود می‌بخشد.

10. بنیاد خیریه Feeding America | بزرگترین موسسه خیریه جهان

بهترین خیریه های ایران کدامند؟

افرادی که قصد دارند با کمک‌های مالی از یک موسسه خیریه حمایت کنند همواره به دنبال راهی مطمئن برای شناسایی بهترین خیریه‌ها هستند. اما این پرسش مطرح می‌شود که لیست خیریه‌ها از نظر شفافیت و بهترین بودن، باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد و از چه دیدگاهی باید مورد بررسی قرار بگیرد؟ افراد مختلف و کارشناسان معتبر این زمینه، روش‌های متفاوتی را برای در نظر گرفتن یک موسسه خیریه در لیست بهترین‌ها ارائه داده‌اند که هر یک از آنها با توجه به ویژگی‌هایی که دارد؛ می‌تواند شامل مزایا و معایب فراوانی شود.

اما بهترین راه تشخیص معتبر و مورداعتماد بودن موسسات خیریه، بررسی شفافیت مالی و همچنین میزان توجه به انجام فعالیت‌های موردنظر سازمان است تا مشخص شود که این موسسه خیریه تا چه میزان نسبت به رسیدگی به اهداف خود، اهمیت به خرج می‌دهد؟! در نظر داشته باشید که هر یک از این موارد نیز شامل شرایط و ویژگی‌های گوناگونی هستند که در ادامه، مورد بررسی قرار می‌گیرند.

شروع فعالیت موسسات خیریه

فعالیت‌های خیریه از دیرباز در میان انسان‌ها وجود داشته است اما این فعالیت‌ها از قرن هجدهم به بعد بیشتر رویکرد موسسه‌ای پیدا کرده‌اند که این امر منجر به شکل‌گیری دقیق‌ سازمان‌های مختلف شده است که تمام هدف خود را بر روی کمک به افراد نیازمند، متمرکز کرده‌اند.

موسسات خیریه در جهان

سازمان‌ خیریه به موسسه‌ای گفته می‌شود که هدف آن صرف نظر از منافع مالی، فقط کمک به افراد نیازمند است تا بتواند گره‌ای از مشکلات آنها را بگشاید. عبریان از 2500 سال قبل از میلاد، مراسم مذهبی برگزار می‌کردند و در آن، بخشی از درآمد خود را به رفع نیاز افراد نیازمند اختصاص می‌دادند. تا اواسط قرن هجدهم، رویکرد اصلی موسسات خیریه بیشتر به خاطر مسائل مذهبی بود؛ زیرا این مسئله نه در تنها در دین اسلام و مسیحیت آورده شده است؛ بلکه در سایر ادیان مانند هندوئیسم و بودائیسم نیز سابقه طولانی دارد.

در قرون وسطی، مکان‌هایی تاسیس شده بودند که برای اقامت و رسیدگی به اوضاع افراد نیازمند در سرتاسر اروپا مورد استفاده قرار می‌گرفتند. در عصر روشنگری یا رنسانس، توجه افراد بیشتری به فعالیت‌های خیریه جلب شد. در نتیجه این توجه، کارهای خیرخواهانه و بشردوستانه به عملی فراگیر تبدیل گشت که توسط افراد بسیاری انجام می‌شد. این تلاش‌ها منجر به شکل‌گیری اولین موسسات خیریه در انگلستان در قرن هجدهم شدند.

رشد خیریه‌ها در قرن نوزدهم، پیشرفت چشم‌گیری داشته است که در نتیجه این امر، شاهد بهتر شدن اوضاع بهداشت جهانی و همچنین شرایط زندگی افراد نیازمند هستیم. از آن زمان تا کنون، انواع مختلفی از خیریه‌های گوناگون به وجود آمده‌اند که هر یک از آنها مطابق با اهداف خود به رسیدگی به نیازهای افراد مختلف نیازمند در جامعه می‌پردازند. برخی از این سازمان‌های خیریه رویکرد درمانی دارند درحالیکه برخی دیگر بر فعالیت‌های امدادی، تامین وسایل زندگی و سایر موارد موردنیاز افراد مختلف نیازمند، تاکید دارند.

موسسات خیریه در ایران

تبریز به عنوان شهری عنوان شده است که هیچ فرد فقیری در آن نیست. در آذربایجان شرقی قریب به 400 موسسه خیریه ثبت شده‌اند که بیشتر از نیمی از آنها در شهر تبریز تاسیس شده‌اند. این موسسات با فراهم کردن بهترین امکانات برای افراد نیازمند و رساندن سطح زندگی آنها به بالاترین حد ممکن، سبب شده‌اند که شهر تبریز حتی یک فقیر هم نداشته باشد.

موسسه خیریه تبریز به عنوان یکی از اولین مراکز خیریه در ایران بوده است که با وجود قدمت 80 ساله فعالیت خود، هنوز نیز به این مسیر ادامه می‌دهد. موسسه خیریه نوبر که هم‌اکنون یکی از معتبرترین موسسات خیریه در ایران است نیز در شهر تبریز تاسیس شد که پس از گذشت سال‌های طولانی، همچنان به پیگیری اهداف خود برای کمک به افراد نیازمند، ادامه می‌دهد.

ظهور اینترنت و تاثیر آن در فعالیت موسسات خیریه

با ظهور اینترنت و گسترش فعالیت‌های آنلاین مردم در چند دهه اخیر، اطلاع‌رسانی و همچنین آگاهی‌بخشی مردم در مورد فعالیت و اهمیت حضور موسسات خیریه افزایش پیدا کرده است که در نتیجه این عمل،  افراد بیشتری تمایل به حمایت از این سازمان‌های پیدا کرده‌اند. موسسات خیریه توانسته‌اند با استفاده از فعالیت‌های آنلاین خود، توجه افراد بی‌شماری را جلب کنند که این امر، رشد چشمگیری در گسترش فعالیت این سازمان‌ها که بر پایه حمایت‌های مردمی فعالیت می‌‌کنند؛ شده است.

امکان ارسال کمک‌های نقدی آنلاین، آگاهی از پروژه‌ها و فعالیت خیریه‌ها به صورت روزانه، مشاهده شرایط زندگی افراد تحت حمایت و همچنین امکان شرکت در فعالیت‌های خیریه به صورت آنلاین از جمله مزایا مختلف استفاده از اینترنت برای فعالیت‌های خیریه بوده است.

مراقب افراد کلاهبردار باشید!

در سال‌های اخیر همواره به لیست موسسات خیریه موفق در سراسر کشور افزوده شده است که این مورد نشان از همدردی زیاد مردم با افراد نیازمند دارد. هر یک از این موسسات خیریه معتبر را می‌توان به عنوان نشانی از موفقیت افراد دلسوزی در نظر گرفت که مسئولیت اجتماعی خود را به طور کامل درک کرده‌اند و آن را پذیرفته‌اند. این افراد نه فقط به فکر خود، بلکه به فکر تمامی شهروندانی هستند که ممکن است به طریق‌های مختلف احتیاج به کمک داشته باشند.

طبق آمار، اسامی خیریه‌های ثبت شده در تهران و سایر شهرهای ایران تا تعداد 40000 می‌رسد. این تعداد نه فقط باعث دلگرمی و کمک بیشتر به افراد محتاج می‌شود؛ بلکه دغدغه مسئولین را نیز افزایش می‌دهد زیرا عملکرد بسیاری از این موسسات خیریه با اهداف ثبت شده توسط آنها مطابقت ندارد و باعث سواستفاده ارفاد سودجو از مردمی شده است که تنها قصد کمک به نیازمندان را دارند.

انواع موسسات خیریه وجود دارند که هر یک از آنها با توجه به نیازی در جامعه پدید آمده‌اند. در لیست موسسات خیریه شما می‌توانید معتبرترین‌ها را بشناسید و به شماره موسسه خیریه کمک به نیازمندان دسترسی داشته باشید اما پیش از آن، بهتر است که ویژگی‌های یک موسسه خیریه قابل اعتماد را بدانید.

ویژگی های موسسه خیریه معتبر

متاسفانه سودجویی برخی از افراد منجر به سلب اعتماد مردم و خیرین نسبت به موسسات خیریه شده است اما بررسی تعدادی از ویژگی‌ها، می‌تواند به شما برای اعتماد بیشتر به این موسسات کمک کند:

  • شفافیت مالی
  • قدمت
  • هماهنگ بودن شعار و فعالیت موسسه خیریه
  • سیستم مدیریتی منضبط
  • پیگیری دائم فعالیت‌ها توسط مدیران
  • تامین نیازهای افراد محتاج
  • ارائه گزارش از فعالیت‌ها

این موارد، بخشی از ویژگی‌هایی هستند که موسسات خیریه معتبر باید آنها را داشته باشند تا نام موسسه خیریه در لیست بهترین و معتبرترین‌ها قرار بگیرد. در نظر داشته باشید که تمامی این سازمان‌ها، عمده فعالیت خود را با کمک‌های مردمی انجام می‌دهند؛ پس جویا شدن نظر افرادی که کمک مالی به این موسسات داشته‌اند بهترین راه برای مطمئن شدن از انتخاب این سازمان‌ها برای ارائه کمک‌های نقدی است.

لیست موسسات خیریه

خیرین زیادی قصد دارند تا از طریق صندوق خیریه یا انجمن خیریه که هر موسسه به منظور دریافت کمک‌های نقدی تدارک دیده است؛ به افراد نیازمند و تحت حمایت سازمان موردنظر خود، یاری برسانند. نام موسسات خیریه همواره به عنوان بهترین راه ارتباطی میان مردم و افراد محتاج، ذکر می‌شود اما جلب اعتماد خیرین برای دریافت کمک‌های نقدی، نیاز به آگاهی‌رسانی و تبلیغات زیادی دارد. در ادامه به معرفی موسسات خیریه قابل اعتماد برای مردم می‌پردازیم.

موسسه خیریه محک

کلمه سرطان همواره همراه با درد زیاد و ناراحتی بسیار بیان می‌شود اما در سال‌های اخیر، تاسیس موسسه خیریه محک در تهران به یاری کودکان سرطانی آمده است تا به عنوان همراهی در این میدان سخت مبارزه، کنار آنها باشد و تا حدی از تلخی این مسیر بکاهد. این موسسه توانسته از سال 1370 تا کنون بسیاری از کودکان سرطانی زیر 16 سال را تحت پوشش خود بگیرد و فعالیت خود را به عنوان یک موسسه خیریه معتبر، گسترش دهد.

بنیاد خیریه وفاق سبز علوی کشور

این موسسه با 10 طرح متفاوتی که دارد؛ توانسته است نزدیک به 20 سال به حمایت از ایتام، افراد بی‌سرپرست یا بدسرپرست و سایر نیازمندان، کمک کند. 10 طرح این موسسه شامل موارد متنوعی می‌شوند که در ادامه نام برده شده‌اند:

  • طرح خیرات نان
  • طرح نذر و صدقه کتاب باقرالعلوم
  • طرح موکب وفاق سبز علوی
  • طرح اردوهای جهادی
  • طرح پیوند علوی (اهدا جهیزیه به نوعروسان نیازمند)
  • مشق همدلی (کمک به دانش‌آموزان نیازمند)
  • اعطا وام قرض‌الحسنه
  • مدرسه سازی
  • توزیع ارزاق
  • کمک‌های درمانی

این موسسه با خدمات متنوعی که ارائه می‌دهد؛ توانسته است که تا حدی مشکلات افراد بی بضاعت را کاهش دهد و تا حد امکان، مشکلی از مشکلات بی‌پایان این افراد را حل کند. اهداف این موسسه خیریه در جهت بهتر کردن شرایط زندگی برای نیازمندان است و در همین مسیر گام برمی‌دارد.

موسسه خیریه طلوع مهر علی

این موسسه که از سال 1397 فعالیت خود را آغاز کرده است؛ از دختران 7 تا 12 ساله بدسرپرست یا بی‌سرپرست حمایت می‌کند تا بتواند بهترین شرایط را برای بهبود زندگی آنها فراهم کند. آموزش و نگهداری از این کودکان در کنار ایجاد شرایط برای تفریح آنها از مهم‌ترین اهداف این سازمان است. موسسه خیریه طلوع مهر علی که با رویکرد متفاوتی فعالیت می‌کند؛ توانسته است که حوزه‌های مختلف موردنظر خود را گسترش دهد و به عنوان موسسه‌ای معتبر، شناخته شود.

موسسه خیریه زنجیره امید

این سازمان خیریه از سال 1386 شروع به فعالیت کرده است و نام آن در لیست موسسات خیریه دارای مجوز قرار دارد. زنجیره امید که با سازمان هم‌نام خود در فرانسه که یکی از معتبرترین موسسات خیریه در خارج کشور است؛ همکاری دارد؛ از کودکان زیر 18 سال که به مشکلات قلبی یا ارتوپدی دچار هستند؛ حمایت می‌کند. این موسسه خیریه در سه حوزه درمانی، ساختاری و آموزشی-پزشکی فعالیت دارد و در تلاش است تا در تمامی این بخش‌ها، مشکلات کودکان نیازمند را برطرف سازد تا بتواند مطابق با شعار خود، بر چهره هر کودک طرح لبخندی بکشد.

انجمن ام اس ایران

در فهرستی از انجمن‌های خیریه، همواره نام موسسه‌ای که در جهت رفع نیازهای افراد مبتلا به ام اس فعالیت کند؛ خالی بود که از سال 1378 و با شکل‌گیری انجمن ام اس ایران، این نیاز نیز رفع شد. این موسسه خیریه با تمامی نیاز افراد مبتلا به این بیماری آشناست و همواره خدمات متفاوتی در راستا حمایت از آنها انجام می‌دهد. رویکردهای درمانی و حمایتی این انجمن سبب شده است که در سال‌های اخیر، مشکلات مالی و نیازهای افراد مبتلا به ام اس تا حد زیادی رفع شود و کمک کوچکی برای آنها در این مسیر پر پیچ و خم باشد.

سازمان هلال احمر ایران

یکی از ابتدایی‌ترین موسسات خیریه در ایران، سازمان هلال احمر بود که مطابق با اهداف همتا جهانی خود یعنی سازمان صلیب سرخ، فعالیت می‌کند. این سازمان غیرانتفاعی در ایران، مسئولیت رسیدگی به نیازمندان در هنگام وقوع حوادث طبیعی نظیر سیل و زلزله، کمک به بازماندگان جنگ و سایر موارد مشابه را بر عهده دارد. خیرین می‌توانند از طریق‌ مراکز خیریه معتبر سراسر کشور، کمک‌های خود را به این سازمان اهدا کنند.

بزرگترین موسسه خیریه جهان

موسسه خیریه نیلوفر باغ آبی

این موسسه با کسب مجوز از سمت سازمان بهزیستی کشور، با هدف کمک به حفظ سلامت و بهداشت دهان و دندان معلولین فعالیت خود را آغاز کرده است. این موسسه خیریه در تهران فعالیت می‌کند و امکان کمک‌های نقدی نیز برای افرادی که قصد حمایت از فعالیت‌های بهداشتی این سازمان را دارند نیز فراهم است.

خیریه رعدالغدیر

این موسسه خیریه از سال 1380 به منظور ارتقا توانایی‌های افراد توان‌یاب فعالیت می‌کند و توسط چندین تن از افراد نیکوکار به منظور کمک‌رسانی به معلولین جسمی و حرکتی، تاسیس شده است. حضور این خیریه در تهران، همواره دلگرمی بزرگی برای افراد توان‌یاب بوده است.

موسسه خیریه نیک گستر وصال

حضور این موسسه در مشهد به عنوان یکی از معتبرترین موسسات خیریه، همواره در جهت بهبود شرایط زندگی برای مستعضفان فعالیت می‌کند. این موسسه که یکی از بهترین مراکز خیریه در مشهد است؛ می‌کوشد تا با انجام پروژه‌های حمایتی، به اهداف خود که حمایت از افراد نیازمند است برسد و بتواند دلگرمی بزرگی برای نیازمندانی باشد که در شرایط نامناسب و سخت، زندگی می‌کنند.

موسسه خیریه خانه فرشتگان

در لیست موسسه خیریه کمک به نیازمندان، نام خانه فرشتگان همیشه به عنوان یکی از بهترین سازمان‌ها در این حوزه ثبت شده است. این موسسه که مرکز نگهداری از ایتام و کودکان بی‌سرپرست یا بی‌سرپرست است؛ همواره می‌کوشد تا بهترین امکانات را در اختیار این افراد قرار دهد و تسلی خاطری برای آنها در شرایط سخت زندگی بدون خانواده باشد. اهداف این خیریه جوری تعیین شده‌اند که تمامی خدمات موردنیاز این کودکان برای آنها ارائه شود تا بتوانند تجربه زندگی در شرایط خوبی را بچشند.

موسسه خیریه چترا

این سازمان بیشتر از ده سال است که در حوزه کاهش آسیب ‌های اجتماعی و توانمندسازی افراد نیازمند فعالیت‌ می‌کند. این موسسه خیریه شامل بخش‌های مختلفی از جمله مراکز پیشگیری، کاهش آسیب و همچنین درمان افراد مبتلا به اعتیاد است و در سال‌ها اخیر، نام این سازمان همواره در لیست خیریه‌های موفق از جهت کسب شایستگی و اعتبار زیادی به منظور گسترش فعالیت‌های خود در این راستا عنوان می‌شود.

موسسه خیریه دارالکرام

فعالیت این سازمان از سال 1380 آغاز شده است و در حوزه حمایت از تحصیل کودکان نیازمند فعالیت می‌کند. اهداف این موسسه خیریه در جهتی تعیین شده‌اند که شرایط باسواد کردن کودکانی که به هر دلیلی از جمله مشکلات مالی یا خانوادگی امکان دسترسی تحصیل خوب ندارند را برای آنها فراهم کنند. کمک‌های نقدی از سوی خیرین و مردمی که قصد حمایت از تحصیل کودکان را دارند؛ همواره یاری‌رسان خوبی برای این موسسه خیریه است که به صورت غیرانتفاعی فعالیت می‌کند.

خیریه محبان الرضا

حضور این موسسه خیریه در مشهد به عنوان یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های فعال در این حوزه ثبت شده است. این سازمان خیریه یکی از اولین موسساتی است که به منظور ایجاد شرایط رفاهی مناسب برای نیازمندان شکل گرفت و از همان ابتدا تا کنون، با کمک حمایت‌های مردمی و خیرین محترم توانسته است که فعالیت‌های خود را در راستا اهداف تعیین شده، گسترش دهد. فعالیت این سازمان خیریه به منظور حمایت از بانوان سرپرست خانوار انجام می‌شوند تا بتوانند به این بانوان برای یک شکل دادن به یک زندگی بهتر، کمک کنند.

انجمن مددکاری ایتام مهدی فاطمه (عج)

این موسسه خیریه از سال 1374 فعالیت خود را در راستای حمایت از ایتام شیراز شروع کرده است و از آن زمان تا کنون، در حوزه‌های مختلف آموزشی، فرهنگی، درمانی، مسکن، اشتغال، معیشتی و سایر موارد مشابه، به این افراد یاری رسانده است.

موسسه خیریه همای رحمت

این موسسه در راستای حمایت از بانوان نیازمند و سرپرست خانواده، کمک به کودکان نیازمند و ایتام فعالیت می‌کند و در سال‌های اخیر موفق شده است که فعالیت‌های خود را تا حد زیادی گسترش دهد و در راستا اهداف خود، پروژه‌های متفاوتی را با موفقیت به سرانجام برساند.

موسسه خیریه حمایت از افراد آلزایمری در رشت

این موسسه خیریه در رشت فعالیت می‌کند و به افراد نیازمند سراسر گیلان که به بیماری آلزایمر مبتلا هستند؛ کمک می‌رساند. عمده فعالیت این سازمان خیریه در حوزه نیکوکاری، امور خیریه، بهداشت و سلامت، مشاوره و همچنین مددکاری برای این افراد است تا بتواند مجر به ارتقا کیفیت زندگی آنها شود.

موسسه خیریه آموزشی و توانبخشی رعد گیلان

این سازمان خیریه با رویکرد کمک به افراد جوانی که دچار معلولیت هستند؛ تاسیس شده است. در این سازمان خیریه، این افراد توسط اشخاص مجرب آموزش دیده می‌شوند تا بتوانند حرفه مناسبی را به خوبی یاد بگیرند و از آن برای کاریابی و ایجاد شغل استفاده کنند. همچنین ارائه خدمات توانبخشی، مشاوره و خدمات مددکاری نیز در لیست فعالیت‌های این سازمان، قرار گرفته‌اند.

انجمن بیماران کلیوی گیلان

انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی گیلان، به منظور ارائه خدمات متفاوتی به این افراد تاسیس شده است. این خدمات شامل موارد زیر هستند:

  • ارائه خدمات درمانی
  • خدمات آزمایشگاهی
  • خدمات دندان‌پزشکی
  • تامین نیازهای رفاهی و اقتصادی
  • امکانات ورزشی و فرهنگی
  • تامین هزینه‌های ایاب و ذهاب

تمامی این خدمات توسط این انجمن به بیماران ارائه می‌شود تا بتواند مقداری از مشکلات آنها را حل کند و برای داشتن شرایط بهتر به آنها کمک برساند.

موسسه خیریه تبریز

این موسسه که به عنوان اولین مرکز خیریه در ایران ثبت شده است، فعالیت‌های مختلفی انجام می‌دهد تا به هر طریقی به افراد نیازمند کمک کند. تمامی این فعالیت‌ها با هدف بهتر شدن شرایط زندگی افراد محتاج و نیازمند انجام می‌شوند که شامل پروژه‌های متفاوتی از جمله تهیه جهیزیه برای نوعروسان بی‌سرپرست یا بدسرپرست، سرپرستی کودکان بی‌سرپرست و مراقبت از سالمندان نیازمند هستند. همچنین سایر فعالیت‌های این سازمان نیز با هدف پرداخت هزینه‌های درمان بیماران، احداث مراکز آموزشی و پیدا کردن شغل برای جوانان بی‌بضاعت صورت می‌پذیرند. ارائه تسهیلات وام و کمک به آسیب دیدگان در بلایا طبیعی نیز از پروژه‌هایی هستند که توسط این موسسه خیریه انجام می‌شوند.

موسسه خیریه نوبر در تبریز

نام این موسسه نیز به عنوان یکی از اولین موسسات خیریه در ایران ثبت شده است. امور این خیریه هر روزه با پیشرفت‌های زیادی روبه‌رو می‌شوند که تا حد زیادی توانسته است به افراد نیازمند در حوزه‌های مختلف یاری برساند. در بخشنامه این سازمان خیریه ذکر شده است که فعالیت‌های این موسسه تنها برای رضایت خدا و کمک به محرومان انجام می‌شود و هیچ‌گونه وابستگی به سازمان یا ارگان خاصی ندارد.

 

 

حضور کمک های مردمی، علت اصلی پیشرفت موسسات خیریه

باید در نظر داشته باشید که موسسات خیریه توسط افراد خیر و ثروتمندی تاسیس شده‌اند که دغدغه کمک به افراد نیازمند و گروه خاص افراد محتاج در جامعه را داشته‌اند اما گسترش فعالیت‌های این سازمان‌ها، بدون حضور کمک‌های مردمی ممکن نبود. این مردم هستند که می‌توانند با کوچکترین حمایت‌های خود، بزرگترین تغییرات را در زندگی نیازمندان ایجاد کنند و گره‌ای از مشکلات آنها بگشایند.

در سالهای اخیر، موسسات خیریه فعالیت خود را در جهت آگاهی‌رسانی به مردم و نشان دادن اهمیت وجود این سازمان‌ها در جامعه، گسترش داده‌اند که این مورد سبب شده است که تا افراد مختلفی نسبت به حضور موسسات خیریه معتبر آگاهی پیدا کنند و بتوانند با خیال راحت کمک‌های نقدی خود را برای حمایت از این سازمان‌ها، ارسال کنند.

تعداد افراد نیازمند و محتاج در جامعه کم نیست و با توجه به مشکلات اقتصادی، متاسفانه روز به روز به این عدد افزوده می‌شود. با کمک‌رسانی به این افراد می‌توانید به برطرف شدن مشکلات آنها کمک کنید و همچنین راه را برای بهتر شدن فعالیت موسسات خیریه و گسترش پروژه‌های انجام شده توسط این سازمان‌ها در آینده، هموارتر کنید.

جمع بندی نهایی

مؤسسات خیریه در تمام دنیا وجود دارند و هدف آن‌ها بهبود شرایط زندگی برای همه اقشار جامعه است. این سازمان‌ها معمولاً به وسیله افراد ثروتمند و یا مردم عادی راه‌اندازی شده و تأمین سرمایه آن‌ها نیز از طریق همین منابع انجام می‌شود. در این مقاله سعی کردیم تا ضمن معرفی بزرگترین موسسه خیریه جهان، شما را با 10 مؤسسه خیریه بزرگ دیگر نیز آشنا کنیم. این مؤسسات هر یک در زمینه‌های مختلف فعالیت کرده و مسئولیت‌های متعددی را در این حوزه ایفا می‌کنند.

آخرین اخبار بنیاد دانش

همیار بورسیه

همیار تخصصی

کمک های نقدی