بنیاد دانش

چطور با خیریه همکاری کنیم؟ 7 راه همکاری داوطلبانه با موسسات خیریه که نمی‌دانستید

آیا با راه‌های همکاری داوطلبانه با موسسات خیریه آشنایی دارید؟ انواع خدمات داوطلبانه چگونه است؟ منظور از همکاری داوطلبانه با مؤسسات خیریه چیست؟ چگونه می‌توانیم به صورت داوطلبانه با موسسات خیریه همکاری داشته باشیم؟ با تعریفی که از طرف سازمان بین‌المللی صلیب سرخ راجع به همکاری داوطلبانه با مؤسسات خیریه ارائه شده است؛ این خدمات به عمل یا واکنشی که افراد بدون در نظر گرفتن جنبه مادی آن و با انتخاب آگاهانه و انگیزه شخصی خود دست به همکاری با مؤسسات مختلف می‌زنند، گفته می‌شود. هدفی نهفته در این امر، کمک به افراد فقیر و نیازمند جامعه است.

همکاری داوطلبانه کاری بسیار انسانی و خیرخواهانه است که فرد داوطلب بدون هیچ‌گونه تحمیل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فقط برای ترویج فداکاری و دلسوزی و کمک به همنوع انجام می‌دهد. این کار به داوطلب حس رضایتمندی می‌دهد و از این کار خود نهایت لذت را می‌برد. چراکه بدون هیچ چشم‌داشتی حاضر است آنچه که در توان خود می‌بیند، در اختیار دیگران قرار دهد.

در ایران هم مانند دیگر کشورهای جهان، مؤسسات خیریه از افراد داوطلب برای همکاری استقبال می‌کنند و همین باعث ترویج این فرهنگ در بین قشر جوان خواهد شد.

چطور با خیریه همکاری کنیم؟

خیریه­‌ها مراکزی هستند که در راستای بهبود مشکلات و کمک به گروه­‌های مختلف مردم فعالیت­ می­کنند. هر کدام از موسسات خیریه در یک زمینه اختصاصی فعال بوده و همواره به افراد داوطلب برای رسیدن به اهداف بشردوستانه و خیرخواهانه خود نیاز دارند. این افراد داوطلب می­توانند با هر میزان تحصیلات و سنی که دارند، برای کار در موسسه خیریه اقدام نمایند و در زمینه­‌های مختلف با خیریه همکاری کنند. این اقدامات داوطلبانه علاوه بر جنبه کمک رساندن به خیریه‌­ها، باعث احساس ارزشمندی و نوع دوستی در داوطلبان نیز می­شود.

کار داوطلبانه چیست؟

کارهای داوطلبانه را به فعالیت­هایی نسبت می­دهند که اهداف اقتصادی نداشته و خود داوطلب به طور ارادی برای اهداف خیرخواهانه و بشردوستانه آن­ها را انجام می­دهد. کارهای داوطلبانه تنوع بسیار زیادی داشته و می­تواند در زمینه­هایی مانند خدمات اجتماعی، بهداشتی، فرهنگی، تفریحی و دینی، آموزش، عملیات نجات و موارد دیگر صورت بگیرند. داوطلبان با انجام این کارها احترام و ارزش کسب کرده و حس مفید واقع شدن را حس می­کنند. افراد با انجام کار داوطلبانه به دیگران می­آموزند زندگی یک کار خودخواهانه و بی­هدف نیست و میتوان با کمک کردن به دیگران و برطرف کردن مشکل آن­ها، ارزش­مندی زندگی را به خودمان و دیگران یاد­آور شویم.

 

 

همکاری داوطلبانه با موسسات خیریه

داوطلبان شرکت در کارهای خیریه چه ویژگی هایی دارند؟

شرکت در کارهای خیریه نیازمند یک سری ویژگی­های انسانی است تا بتوان آن را شروع کرد و ادامه داد. از مهم­ترین ویژگی­های مورد نیاز داوطلبان میتوان به جسور بودن، صبور بودن، خلاقیت، فروتنی، عشق و نیکی بی اندازه و بی توقع به همه موجودات، توانایی انجام دادن کار گروهی، انگیزه، علاقه و حس همدلی اشاره کرد.

ویژگی جسور بودن به داوطلبان این امکان را می­دهد که عقل و منطق را نسبت به احساسات الویت قرار دهند و هنگام مواجه با صحنه­های دردناک بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشند. صبور بودن مانع ناامیدی داوطلبان می­شود؛ زیرا آن­ها پس از مدتی با خود فکر می­کنند که کارهای کوچکی که انجام می­دهند ارزشمند نیست و نمی­توانند همه مشکلات را حل کنند، درحالی که با انجام دادن کارهای کوچک و صبر میتوان نتیجه­های بزرگ و ارزشمند گرفت. فروتنی به این معنی است که داوطلبان این کار را فقط با هدف خیرخواهی و بشردوستی انجام بدهند نه برای شوآف کردن. عشق بی اندازه و بی­توقع فقط می­تواند باعث این از خودگذشتگی شود که یک نفر وقت و انرژی­اش را بر روی کاری بگذارد که هیچ منفعت اقتصادی برایش ندارد.

معیار های انتخاب خیریه برای کار داوطلبانه

حمایت از خیریه­ها به هرشکلی که صورت بگیرد، باید قبل از اقدام به معیارهای خاصی از آن خیریه توجه کنیم. همکاری داوطلبانه با موسسات خیریه نیز نیازمند توجه به یک سری معیارها و نکات است. مهم­ترین معیارات در این زمینه میتوان به حس ارزشمندی،شفافیت، رفتار انسانی، التزام به قانون، خدمت به مردم، حرفه­ای گرایی، رازداری و مشارکت خیریه اشاره کرد.

ارزشمندی

حس ارزشمندی اشاره به این مورد دارد که شما برای کار در خیریه­ای داوطلب می­شوید که انجام دادن آن به شما احساس ارزش و احترام بدهد و احساس بی­فایدگی نداشته باشید. کارهای داوطلبانه پاداش مادی ندارند و همه پاداش آن معنوی است. اگر این کارها پاداش معنوی مانند احساس ارزشمندی نیز نداشته باشند؛ باعث دلسردی و ناامیدی داوطلب می­گردد.

شفافیت

شفافیت موسسه خیریه یکی از معیارهای مهم برای انخاب شدن آن­ها از طرف داوطلبان است. این شفافیت را میتوان در برنامه­ها، اهداف، نتیجه­­گیری، سرعت عمل هنگام بروز حوادث و ساختار موسسه ببینید.

مزیت های همکاری داوطلبانه با موسسات خیریه

کمک کردن به افراد نیازمند همواره به انسان احساس خوبی می­دهد و هدف اصلی موسسات خیریه نیز کمک به افراد نیازمند است. داوطلب کار در خیریه از منافع مادی سود نمی­برد اما این کار تاثیرات زیادی بر زندگی فردی و اجتماعی­اش دارد.

راه‌های همکاری داوطلبانه با موسسات خیریه چیست؟

تاثیرات فردی

تاثیرات مثبت کار داوطلبانه بر زندگی فردی داوطلب شامل موارد زیر است:

  • رضایت به دنبال انجام مسئولیت­های اجتماعی
  • افزایش امید به زندگی و به دنبال آن افزایش طول عمر
  • احساس مفید واقع شدن
  • درک زندگی بامعنا و پرشور
  • کاهش احساس تنهایی و انزوا
  • افزایش عزت نفس
  • افزایش اعتماد به نفس
  • احساس شعف و شادمانی به دنبال احساس تعلق داشتن
  • احساس قوی بودن و توانمندی
  • کاهش استرس
  • تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت آن نسبت به بیماری­ها
  • یادگیری توانایی­ها و مهارت­های جدید
  • کاهش خشم و عصبانیت
  • ایجاد شبکه­های ارتباطی اجتماعی جدید و گسترده
  • پذیرش نقش­های اجتماعی جدید
  • ارتباط با نهادها و سازمان­های مختلف

تاثیرات اجتماعی

کار در موسسه خیریه علاوه بر تاثیرات فردی، تاثیرات اجتماعی نیز بر زندگی داوطلبان گذاشته و باعث ایجاد تغییر در ابعاد مختلفی از زندگی آن­ها می­شود. این تاثیرات اجتماعی شامل موارد زیر می­شود:

  • کاهش نابرابری­ها و آسیبات اجتماعی
  • توامند شدن سازمان­های مردم نهاد
  • تقویت هم­بستگی و وحدت ملی
  • جلوگیری از تک­روی، از خودبیگانگی و بی­تفاوتی در ابعاد فردی و اجتماعی
  • رشد پایدار
  • توسعه همه­جانبه
  • توسعه سرمایه­های اجتماعی
  • هویت بخشیدن به فضای عمومی
  • گسترش جامعه

همکاری داوطلبانه با موسسات خیریه باعث چه تغییری در جامعه و زندگی داوطلب می شود؟

کارهای داوطلبانه به کارهایی گفته شده که بدون هیچ هدف اقتصادی و صرفا جهت اهداف خیرخواهانه و بشر دوستانه انجام می‌­شوند. خیریه‌­ها موسساتی هستند که با هدف کمک به افراد نیازمند تاسیس شده‌­اند و برای رسیدن به اهداف خود همواره به حمایت افراد داوطلب کار در خیریه نیاز دارند. یکی از این خیریه­‌ها، خیریه بنیاد دانش است که با هدف حمایت از دانش­جویان و دانش‌­آموزان یتیم و نخبه و فراهم نمودن بستر لازم برای رشد و شکوفایی آن­‌ها تاسیس شده است. افراد داوطلب می‌­توانند از طریق حمایت مالی و معیشتی از افراد تحت پوشش، پرداخت پول نقد به موسسه و یا همیاری تخصصی از بورسیه­‌ها مانند خدمات آموزشی، روان­شناسی، پزشکی ودندان­پزشکی به خیریه کمک نموده و علاوه بر احساس ارزش و احترامی که در خود می‌­یابند، باعث تغییر زندگی یک دانش­جو یا دانش­‌آموز مستعد بشوند و راه رشد و موفقیت آن را هموار سازند.

 

راه‌های همکاری داوطلبانه با مؤسسات خیریه

با آشنایی با راه‌های کمک‌کردن به خیریه می‌توانید فعالیت موردعلاقه خود را پیدا کنید و همکاری خود را با این مؤسسات شروع کرده و از کار خود نیز نهایت لذت را ببرید. در ادامه به این راه‌ها اشاره خواهیم کرد.

1.تدریس داوطلبانه در مؤسسات خیریه:

یکی از مهم‌ترین کارهایی که در مؤسسات خیریه می‌توانید انجام دهید به اشتراک گذاشتن توانایی و مهارتی است که دارید. شما به‌عنوان معلم می‌توانید به‌صورت رایگان تدریس را در اختیار کودکان کار یا کودکان بیمار قرار دهید. در این زمینه باید خلاقیت لازم را داشته باشید تا بتوانید روحیه آسیب‌دیده این کودکان را بهتر کنید و با روحیات آن‌ها آشنایی پیدا کرده تا برخورد مناسبی را در شرایط متفاوت با آن‌ها انجام دهید.

همکاری داوطلبانه با مؤسسات خیریه از طریق تدریس برای بالابردن مهارت‌های آموزشی و فرهنگی، انجام بازی‌های فکری، کاردستی، بالابردن خلاقیت و… است. این نوع کمک در آینده به کودکان کار، راه‌ و‌ روش درست زندگی‌کردن را خواهد آموخت. به کودکان بیمار نیز کمک می‌کند تا از درس‌های خود در حین درمان عقب نیافتند. همچنین این کودکان را از فضای مجازی برای مدتی دور خواهد کرد و باعث می‌شود یادگیری بهتری داشته باشند.

2.همکاری داوطلبانه با موسسات خیریه:

در برخی از مؤسسات خیریه از داوطلبان برای بازسازی و نوسازی مراکز مختلف درخواست کمک می‌کنند. برای همکاری در این بخش هر نوع مهارتی را که در این زمینه دارید، می‌توانید به کار بگیرید. به این نوع همکاری یک کار جهادی می‌گویند که برای انجام‌ دادن آن می‌توانید داوطلب شوید.

3.برگزاری جشن‌ها و کارناوال‌ها در مؤسسات خیریه:

یکی دیگر از راه‌های همکاری داوطلبانه با موسسات خیریه برگزاری جشن‌ها بوده که فضای شادی را برای گروه‌های مختلف فراهم می‌کند؛ که شامل: بهزیستی، سالمندان، بخش بیماری‌های کودکان در بیمارستان و… است. اکثر کودکان بیمار و سالمندان دارای روحیه ضعیف و شکننده هستند که برگزاری برنامه‌های شاد متناسب با گروه سنی آن‌ها می‌تواند تأثیر بسیار خوبی روی روحیه آن‌ها بگذارد.

کودکان و نوجوانانی که دچار بیماری می‌شوند چون در مرحله تکامل شخصیتی قرار دارند در بسیاری از جنبه‌های شخصیتی و رفتاری می‌توانند دچار آسیب شوند. همین باعث از بین‌ رفتن شادابی و احساس رضایت از زندگی آن‌ها خواهد شد که در روند درمان آن‌ها نیز تأثیرات منفی خواهد گذاشت؛ بنابراین برخی از بیمارستان‌ها و موسسات این امکان را فراهم می‌کنند تا خیریه‌ها مراسمات شاد، که در قالب نمایش یا موزیک است، توسط داوطلبانشان در بخش کودکان بیمارستان‌ها و خانه سالمندان اجرا کنند.

4.همکاری داوطلبانه در زمینه طراحی و گرافیک:

اگر داوطلبان در زمینه طراحی و گرافیک تخصص داشته باشند با طراحی بروشورها، بیلبوردهای تبلیغاتی، استندها و… می‌توانند همکاری داوطلبانه در مؤسسات خیریه را آغاز کنند. همچنین این افراد باهنر خود به فضای تبلیغاتی خیریه رنگ و بوی تازه می‌بخشند.

5.همکاری داوطلبانه در موسسات خیریه مرتبط با نابینایان و ناشنوایان:

سازمان بهزیستی که مراکز نابینایان و ناشنوایان را زیر نظر خود دارد و افراد در رده‌های سنی مختلف به این مراکز رفت‌وآمد دارند که بخش‌های مختلف آموزشی در این مراکز مشغول به فعالیت هستند. شما به‌عنوان داوطلب می‌توانید با انجام کارهایی مانند ضبط کتاب‌های صوتی و یا کارهایی که مربوط به بخش شنیداری و گفتاری است مشارکت کنید. همچنین با کمک به کارهای روزمره رفت‌وآمد، همکاری با مربیان و کمک به آن‌ها در اردوهای گروهی به فعالیت بپردازید.

6.برگزاری بازارچه خیریه:

یکی دیگر از همکاری‌های داوطلبانه در مؤسسات خیریه برگزاری بازارچه بوده که در راستای تأمین هزینه‌ها و ایجاد شغل برای جوانان فعالیت می‌کنند. اگر شما به‌عنوان داوطلب دارای فن بیان و روابط اجتماعی بالایی هستید و محصولی برای خیریه دارید در این بازارچه‌ها می‌توانید شرکت کنید.

هدف اصلی برگزاری این بازارچه‌ها اشتغال‌زایی برای جوانان و جمع‌کردن کمک‌هزینه برای خرید داروی بیماران خاص و کودکان است. همچنین کمک‌کردن به کودکان مناطق محروم یکی دیگر از اهدافشان می‌باشد. تمام هزینه‌هایی که از فروش این محصولات به دست می‌آید متعلق به مؤسسه خیریه بوده و همه آن‌ها صرف کمک‌های خیریه می‌شود.

7.فعالیت در مستندسازی و عکاسی:

فعالیت‌های داوطلبانه در مؤسسات خیریه نیاز به داشتن یک آرشیو دارد که شامل مستندسازی و عکاسی از فعالیت‌های داوطلبان است. این امر باعث یک نوع تبلیغات مثبت در جهت جذب داوطلبان بیشتر خواهد شد و ترویج کار خیر و حس اطمینان را بیشتر می‌کند. برای این‌گونه فعالیت‌ها نیاز به داوطلب‌های باهوش و بااستعدادی خواهد بود که بتوانند باهنر خود به زیبایی این رخدادها را ثبت کنند.

همچنین مستندساز نیاز به چشمانی تیزبین و خلاق خواهد داشت که به‌خوبی این فعالیت‌ها را به تصویر بکشد. داوطلبانی که می‌خواهند این کار را انجام دهند باید تا لحظه آخر در این مراسم حضور داشته باشند و به‌محض تمام شدن برنامه در سریع‌ترین زمان با ادیت کردن و آماده‌کردن مستند خود آن را در کانال‌های خیریه انتشار دهند.

خیریه بنیاد دانش

بنیاد دانش یک موسسه خیریه است که در سال 1391 با دو هدف کلی فراهم کردن زمینه شکوفایی و رشد استعداد­های دانش‌­آموزان و دانش­جویان یتیم، نخبه و مستعد و دستیابی آن­ها به مدارج علمی و استقلال اقتصادی شروع به فعالیت کرد. این خیریه تمام معیارهای انتخاب برای کار داوطلبانه را دارا است؛ ازجمله حس ارزشمندی، شفافیت، رفتار انسانی، التزام به قانون، خدمت به مردم، حرفه‌­ای گرایی، رازداری و مشارکت. گروه هدف این خیریه دانش­‌آموزان و دانش­­جویان نیازمند بوده که داوطلبان می­‌توانند با شرکت در کارهای خیریه در این امر شرکت کنند.

ماموریت های خیریه بنیاد دانش

اهداف اصلی خیریه بنیاد دانش فراهم کردن زمینه شکوفایی و رشد استعداد­های دانش‌­آموزان و دانش­جویان یتیم نخبه و مستعد و دستیابی آن­ها به مدارج علمی و استقلال اقتصادی است. ماموریت­‌های خیریه نیز طبق اهداف آن صورت می­گیرد.

اطلاع رسانی

ماموریت­های اطلاع رسانی این مجموعه شامل موارد زیر می­شود:

  • طراحی و ارائه شیوه­های اطلاع رسانی برای شناسایی دانش­آموزان و دانش­جویان یتیم، مستعد و نخبه
  • شناسایی، ارتباط و تعامل با نهادهای اجرایی و حمایتی و هم­چنین خیرین برای استفاده از توامندی­های آن­ها برای حمایت از افراد تحت پوشش
  • شناسایی کارشناسان برای هم­کاری
  • استفاده از همایش­ها و دوره­های آموزشی برای اهداف و ماموریت­ها

آموزشی و فرهنگی

ماموریت­های آموزشی و فرهنگی شامل موارد زیر است:

  • شناسایی استعدادهای ایتام و تبدیل استعدادهای بالقوه آن­ها به استعدادهای بالفعل از طریق هدایت آن­ها به مراکز مشاوره ورزشی، هنری، فرهنگی و علمی
  • برگزاری جلسات آموزشی و هم­اندیشی و برنامه ریزی
  • فراهم کردن خود اتکایی و خودباوری برای کسانی که تحت پوشش موسسه هستند.
  • آسیب شناسی افراد تحت پوشش در زمینه­های اجتماعی و اقتصادی و تلاش برای برطرف کردن آن­ها
  • برنامه ریزی و اقدام برای تامین نیازهای افراد تحت پوشش
  • به کارگیری شیوه­های موثر تعلیم و تربیت

رفاهی

از ماموریت­های رفاهی موسسه که داوطلب کار در خیریه می­تواند در انجام آن­ها همکاری کند، به موارد زیر میتوان اشاره کرد:

  • توجه کردن به معیشت افراد تحت پوشش
  • فراهم کردن زمینه­های اشتغال و شکوفایی مهارت­های درآمدزایی
  • ارتقای سطح بهداشت افراد تحت پوشش و پیشگیری از بروز بیماری­ها
  • فراهم کردن زمینه مسکن و برخورداری از امکانات اولیه زندگی افراد تحت پوشش
  • توجه به بهره مندی افراد تحت پوشش موسسه خیریه از بیمه­های درمانی

امور مالی و اداری

در زمینه امور مالی و اداری، موسسه ماموریت­های زیر را دارد:

  • برنامه ریزی و تامین اعتبارات مالی موسسه
  • شناسایی و بهره­مندی از امکانات و تسهیلات در نهادهای دولتی و خصوصی

نظارت و ارزیابی

ماموریت­های نظارت و ارزیابی شامل موارد زیر است:

  • تقدیر از افراد تحت پوشش و کارکنان کوشا
  • ارزیابی عملکردهای موسسه از نظر دسترسی به اهداف و اجرا ماموریت­ها
  • ارزیابی از نحوه بهره گیری افراد تحت پوشش از خدمات خیریه
  • ارزیابی عملکرد کارکنان و مدیران موسسه

امور حقوقی

از سری ماموریت­های کار در موسسه خیریه در زمینه حقوقی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توجه به اطلاع رسانی مناسب در زمینه­های حقوقی مورد نیاز
  • فراهم ساختن زمینه­هایی که افراد تحت پوشش بتوانند به مطالبات قانونی خود برسند.
  • ارائه دادن مشاوره­های حقوقی به افراد تحت پشش

طرح و برنامه ریزی

  • نیازسنجی­های موسسه خیریه و ارائه به مدیریت
  • اصلاح ساختارها برای رسیدن به اهداف و اجرا ماموریت­ها
  • برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت

خدمات خیریه بنیاد دانش

خیریه بنیاد دانش برای دست­یابی به اهداف خود، خدمات گسترده­ای را برای افراد تحت پوشش موسسه خود ارائه می­دهد.

خدمات آموزشی

خدمات آموزشی این بنیاد در راستای رشد و شکوفایی توانایی­های تحصیلی بورسیه­های خود است. این خدمات شامل تهیه لوازم التحریر و کتب آموزشی، خدمات انتخاب رشته، مشاوره تحصیلی، برگزاری آزمون، برگزاری کلاس­های تقویتی، بهینه سازی مدارس بورسیه­ها، برگزاری کارگاه­های آموزشی، اختصاص دادن رهبر و مشاوره آموزشی به آن­ها و اختصاص دادن هزینه کمک تحصیلی می­شوند.

حمایت از استعداد های خاص

کار در موسسه خیریه بنیاد دانش فقط در زمینه شکوفایی استعداد­های تحصیلی نیست و به استعدادیابی در زمینه­های مختلف دیگری هم­چون ورزشی و هنری نیز می­پردازد. فعالیت­های خیریه در راستای این زمینه از موارد زیر تشکیل می­شوند:

  • تامین شرایط مناسب برای پرورش استعدادهای خاص
  • تامین هزینه­های پرورش استعدادهای خاص
  • برگزار کردن کارگاه­های استعداد سنجی
  • معرفی استعدادها به مراکز ویژه

مهارت آموزی و کار آموزی

یکی از اهداف اصلی خیریه بنیاد دانش، حمایت از دانش­آموزان و دانش­جویان برای رسیدن شغل و استقلال اقتصادی است. در همین راستا این موسسه با استعداد یابی شغلی و برگزاری کارگاه­های مهارت­های عمومی و تخصصی و کارآموزی برای بورسیه­های هنرستان و دانش­جویان برای رسیدن به این هدف تلاش می­کند.

حمایت تربیتی، مشاوره و روانشناختی

مراقبت از سلامت روح و روان افراد تحت پوشش برای از بین بردن موانع رشد و شکوفایی آن­ها از سری خدمات موسسه بنیاد دانش است. روانشناسان و مشاوران داوطلب کار در خیریه می­توانند برای تحقق این هدف با خیریه همکاری نمایند. این خدمات به دوسته مشاوره و تربیتی و حمایتی تقسیم می­شوند. خدمات مشاوره و تربیتی عبارتند از تست­های استعداد سنجی، مشاوره روانشناسی فردی و خانوادگی، برگزار کردن کارگاه­های آموزشی مهارت­های زندگی برای افراد تحت پوشش و مادران آن­ها، برگزار کردن جشن تولد برای افراد تحت پوشش و گسترش فرهنگ کتاب­خوانی در بین بورسیه­ها و خدمات حمایتی شامل مشاوره­های اموزشی و روانشناسی برای افراد تحت پوشش، برگزار کردن جلسات مشاوره با مادران افراد تحت پوشش برای مدیریت خانواده، برگزار کردن اردوهای تربیتی برای افراد تحت پوشش و خانواده­های آنان و برگزار کردن کارگاه­های روانشناسی برای افراد تحت پوشش و خانواده­های آنان می­شوند.

حمایت های مکمل

حمایت­های مکمل این خیریه شامل موارد زیر می­شود:

  • مددکاری: بازدید از خانه­های افراد تحت پوشش برای بررسی مشکلات اقتصادی و معیشتی
  • حمایت مالی و معیشتی: خیریه بنیاد دانش به طور ماهانه مبلغی را برای کمک به افراد تحت پوشش و خانواده­های آنان به آن­ها اعطا می­کند. هم­چنین با ارائه حمایت­های معیشتی مانند بسته­های غذایی، پوشاک و وام سعی در کاهش ضعف اقتصادی خانواده­ها دارد.
  • حمایت پزشکی و دندان­پزشکی: ویزیت، درمان، جراحی و سایر موارد مربوط به خدمات پزشکی و دندان­پزشکی، در زیر مجموعه حمایت­های خیریه از افراد تحت پوشش قرار می­گیرند.

کار های داوطلبانه ای که در خیریه بنیاد دانش میتوان انجام داد.

فعالیت­های خیریه بنیاد دانش معطوف به استان تهران، خوزستان و سیستان بلوچستان است و افراد داوطلب کار در خیریه در این سه استان می­توانند از خیریه حمایت کنند. کارهای داوطلبانه­ای که می­توانید در این خیریه­ها انجام بدهید شامل همیاری بورسیه­ها، همیاری تخصصی و کمک نقدی است.

همیاری بورسیه ها

همیاری بورسیه­ها به معنای حمایت مالی و معیشتی از افراد تحت پوشش موسسه توسط خیرین و نیکوکاران است که به صورت ماهانه صورت می­گیرد. برای همیار بورسیه­ها شدن لازم است که افراد وارد سایت بنیاد شده و پس از ثبت نام یکی از بورسیه­ها را انتخاب نمایند. هزینه حمایت مالی از بورسیه­ها با توجه به مقطع تحصیلی که دارند متفاوت است و همیار می­تواند این هزینه را به صورت ماهانه، 3 ماهه، 6 ماهه و یا سالانه بپردازد. همیار بورسیه­ها می­توانند بعدا در سایت مشاهده کنند که هزینه پرداختی آن­ها صرف چه کمکی به بورسیه­ها شده است.

همیاری تخصصی

همیاری تخصصی مربوط به افرادی است که دارای تخصص­های مهارتی و تحصیلی بوده و علاقه­مند به فعالیت و شرکت در کارهای خیریه به طور داوطلبانه هستند. این فعالیت می­تواند در زمینه­های مختلفی صورت بگیرد؛ مانند خدمات ستادی، حمایتی، معیشتی، آموزشی و تربیتی، آموزش کامیپوتر و زبان انگلیسی، توانمند سازی بورسیه­ها و مادران آن­ها، خدمات روان­شناسی، مشاوره، پزشکی و دندان­پزشکی.

جمع‌بندی

در این مقاله از مجله بنیاد دانش سعی کردیم که شما را با راه‌های همکاری داوطلبانه در مؤسسات خیریه آشنا کنیم که فعالیتی خیرخواهانه و انسان‌دوستانه است. انجام این کارها به انسان حس رضایت و قدرت می‌دهد. امیدواریم توانسته باشیم با این آگاهی‌رسانی افراد بیشتری را با هر نوع تخصص و مهارت برای انجام این کار ترغیب کرده باشیم و برای جامعه‌ای سالم و به‌دور از فقر و نابرابری گامی مثبت برداریم.

آخرین اخبار بنیاد دانش

همیار بورسیه

همیار تخصصی

کمک های نقدی